Yoga som smertelindring – en skæv krop på rette kurs

af Maria

Min krop er skæv. Ikke bare sådan lidt skæv, men så skæv at man kan se det med det blotte øje. Jeg er gennemtjekket på kryds og tværs af diverse læger, behandlere og specialister i både dit og dat. Og ingen har kunnet finde en årsag. Der er simpelthen ikke nogen (åbenlys) fysisk årsag til, at jeg trækker skævt i ryg og bækken mod venstre.

Selvfølgelig er det smertefuldt at være så skæv. Det siger sig selv. Og derfor vil jeg jo nærmest også gøre alt for at slippe for både skævhed og smerter. Det er derfor, jeg har brugt mange timer (og endnu flere penge!) på behandlinger og undersøgelser. Man vil jo gerne bare være rask og smertefri og leve et helt almindeligt liv – hvem vil ikke det?

Indtil videre har jeg altså ikke kunnet få hjælp udefra.

Men jeg fandt noget, der næsten er bedre. Jeg fandt nemlig yoga.

Med regelmæssig yoga kan jeg træne mig smidig og næsten symmetrisk, og på den måde kan jeg holde smerterne fra livet. Jeg synes selv, det er ret fantastisk …

Selvom jeg på dette billede er blevet “rettet ind” af fotografen, hænger min højre skulder stadig mere end den venstre. Jeg føler selv, at jeg står helt lige …

Jeg har nu dyrket yoga regelmæssigt i 3 måneder, og jeg har faktisk aldrig haft det bedre. At vågne om morgenen uden smerter er en luksus så vild, så kun de syge kan forstå det. Hvis du aldrig har haft kroniske smerter, så aner du intet (men er ubeskrivelig heldig). Hvis du, ligesom jeg, har levet med smerter i mere end et par uger, så ved du, at en smertefri krop ikke er en selvfølge. Det er noget man skal skatte højt og værne om.

Jeg er stadig skæv, og det vil jeg nok være altid, men så længe jeg holder mig på (yoga)måtten, har jeg ikke ondt. Og det er altså noget.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere