Work hard shop hard … eller hvad?

af Maria

Work hard, shop hard …?

Forleden holdt Lærke og jeg en pigehyggedag – sådan en rigtig hyggelig dag med masser af tid til bare at være sammen. Vi startede med en god massage efterfulgt af lækker frokost på en café, og imens vi sad og gumlede på hver vores skål salat, fik Lærke (efter store anstrengelser) overbevist mig om, at hun virkelig manglede nogle nye bukser … Jeg indvilgede derfor modstræbende i at følge med hende en tur hen i den nærmeste Vero Moda.

For jeg hader virkelig at shoppe, så det var ikke lige den slags aktiviteter, jeg havde drømt om, at vi skulle bruge vores dyrebare mor/dattertid på.

Heldigvis var der et godt tilbud i forretningen, og i det hele taget gik det ret smertefrit. Vi fandt hurtigt noget, der kunne godkendes af begge parter, og varerne fandtes endda i de rette størrelser. Vi var derfor hurtigt klar til igen at forlade forretningen.

Men så gjorde ekspedienten os opmærksomme på, at vi lige netop denne dag kunne få en goodiebag med, hvis vi bare liiiige handlede for 38 kr mere …

Hmm, ja okay … Og 38 kr er jo ikke alverden.

Vi fandt derfor 2 pakker hårelastikker og indkasserede således vores goodiebag. Ekspedienten lovede os, at det var en god handel, for posen skulle efter sigende være fyldt med lækre sager.

Det var den ikke.

Den var derimod fyldt med giftig neglelak, en drikkeflaske som helt sikkert ikke var fri for skadelig kemi, et par elendige øreringe af dårlig kvalitet og mere i den dur. Heldigvis var der også et par strømper i posen, men ærlig talt kunne vi sagtens have undværet både dem og restens af posens indhold.

Men det værste var alligevel det tryk, der var på posens forside:

Work hard
Shop hard

Øh, nej tak …?!

Det vil jeg egentlig gerne bare sige pænt nej tak til, Vero Moda. Jeg vil nemlig meget hellere arbejde mindre og shoppe mindre. Jeg vil meget, meget hellere bruge min tid sammen med mine kære og på meningsgivende sysler end på at arbejde vildt meget for at kunne shoppe vildt meget. At kunne fylde mit liv og mit hjem med ting, tøj og alskens undværligheder er ikke et mål for mig. Jeg har derimod et meget stort ønske om at arbejde mindre og forbruge mindre for at kunne leve mere.

Den forbrugermentalitet, som posens ord repræsenterer, er i øvrigt ret umoderne, hvilket virker underligt på mig, når det nu kommer fra en virksomhed, der lever af at “være med på noderne”. At opfordre så hårdt til (over)forbrug er virkelig ikke særlig meget oppe i tiden – og heldigvis for det, for vores klode kan simpelthen ikke blive ved med at holde til, at vi overproducerer dårlige kvantitetsvarer, som ingen rigtig har brug for, og som derfor hurtigt ender som skrald. Det giver slet ingen mening.

Vi kan i øvrigt heller ikke selv blive ved med at holde til at skulle forholde os til alle de ting i vores liv. Det er vel også grunden til, at minimalismebølgen skyller ind over det meste af den vestlige verden i disse år. Vi bliver simpelthen stressede af alle de ting, som vi både skal købe, vedligeholde og skille os af med, for slet ikke at tale om den tid, vi skal bruge på at tjene penge til at købe dem. Det er ganske simpelt for meget for os – og tilmed aldeles unødvendigt.

Vi mangler jo ikke noget, men vi lokkes, presses og føres i fordærv, og det kræver en jernvilje uden lige at navigere sikkert udenom “de gode tilbud”, der kastes i hovedet af en, så snart man bevæger sig ud i verden. Det lykkes ikke for mig i denne omgang, men bare vent Vero Moda – næste gang får I mig ikke!

Flere indlæg

1 kommentar

Line 9. marts 2018 - 20:23

Hvor er det vildt! Er det mon et panisk forsøg på en modbølge? For pokker hvor jeg håber den bæredygtige “mode” snart bliver mere tilgængelig

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere