Det her er simpelthen verdens bedste fødselsdagsboller. Punktum!
Jeg bager dem hver gang der er en fødselsdag i familien, og de er lige populære hver gang.
Efter min mening skal en fødselsdagsbolle være sød, svampet og med et strejf af kardemomme – og lige præcis sådan er disse fødselsdagsboller.
Så mangler man faktisk bare en kop god, varm kakao og nogle søde gæster, og så er man klar til at holde fødselsdag.

Ingredienser
1/2 dl vand
25 g gær
3 dl mælk (du kan også bruge plantemælk)
50 g smør
500 g hvedemel
1 tsk salt
4 spsk sukker
1 tsk kardemomme
Sådan gør du
Varm vandet op til lillefingertemperatur og opløs gæren heri.
Smelt smørret og lad det køle lidt ned.
Tilsæt smeltet smør og de øvrige ingredienser og ælt grundigt – i hånden eller en god røremaskine med dejkrog. Det sidste giver det bedste resultat i form af lette, luftige boller, men du kan også sagtens ælte i hånden.
Stil dejen til hævning et lunt sted under et klæde i 1 time.
Form 18 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve under et klæde et lunt sted i 30 min.
Pensl bollerne med mælk eller æg.
Bag bollerne ved 200 grader i 10-12 minutter – hold øje med dem.