Vegetariske risfrikadeller – min bedste opskrift

af Maria
risfrikadeller

Risfrikadeller

Det er efterhånden længe siden, at jeg har lagt en madopskrift ud her på bloggen. Det er jo ikke fordi, at vi ikke får noget at spise herhjemme, men jeg må erkende, at jeg lige for tiden tyr til “de sikre klassikere” i køkkenet, og det er altså ikke kreativitet og hittepåsomhed, der præger min madlavning i disse dage.

Vi trives og har det dejligt i vores nye hjem, som – trods dets ringe størrelse – fungerer fuldstændig fantastisk som et familiehjem for 4 personer og en hund. Beliggenheden er i øvrigt også helt perfekt. I det hele taget er det hele lige som det skal være.

Men energiniveauet er ikke helt i top. Vores nyvundne frihed skal lige fordøjes, og det er åbenbart en større mundfuld end vi havde forestillet os. Så selvom vi er lykkelige over flytningen, det nye hjem og salget af det gamle, så går vi stadig rundt i en slags døs. Vi er trætte – både fysisk og psykisk – og nogle dage føles det hele lidt uvirkeligt. Skete det virkelig? Gjorde vi virkelig det, som vi har drømt om i årevis, men ikke rigtig turdet? Det er lidt vildt at tænke på, og vi skal altså lige tage det ind.

Jeg glæder mig bare til at vende tilbage til overfladen i løbet af foråret og sommeren, så jeg igen kan begynde at eksperimentere i køkkenet. Det er jo en af mine yndlingsbeskæftigelser.

risfrikadellerI går aftes havde jeg nu alligevel et lyst øjeblik og fik fremstillet disse labre risfrikadeller. Vi havde en rest ris fra i forgårs, og jeg havde ikke lyst til at smide dem væk. Jeg hader madspild, og samtidig er jeg blevet lidt af en sparegris på det seneste. Jeg vil virkelig gerne nedsætte vores forbrug, så vi kan få mere overskud til det sjove her i livet, og da mad er en væsentlig post i vores samlede budget, så er jeg virkelig begyndt at udnytte alle ressourcer. Førhen ville hønsene have fået risene, men herinde i byen har vi ikke høns (det kunne vi nu godt have, og måske får vi det en dag), så derfor gælder det om at være ekstra kreativ med madresterne.

Risfrikadeller smager vildt godt, og så er det en fin måde at få både ris og grønt i ungerne. Lærke er ikke kræsen, men Frederik er lidt … lad os kalde det selektiv. 😉 Men de her risdunser gled fint ned og fik masser af ros, så det er bestemt ikke sidste gang vi laver sådan en omgang.

De er i øvrigt også superlækre i madpakken eller picnickurven, og de kan sagtens fryses, så eneste udfordring bliver muligvis at lave nok … 😉

Ideen til risfrikadellerne er ikke min, og den er set i mange udgaver, men som sædvanlig syntes jeg ikke, at de tilgængelige opskrifter var gode nok, så jeg lavede min egen – min bedste opskrift. Og vi synes altså, at de blev rigtig gode.

risfrikadeller

Vegetariske risfrikadeller

Udskriv
Antal: 4 personer
. 200 calories 20 grams fat

Sådan gør du

Ingredienser

4 dl kogte fuldkornsris
2 æg
4 gulerødder (eller andet grønt, som man har på lager og som kan rives)
1 stort løg
1 håndfuld frisk koriander
1 dl fuldkornshvedemel
1 dl fine havregryn
1 spsk sød chilisauce
1 tsk sød paprika
2 tsk salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Riv gulerødder og løg fint og hak koriander.

Bland det hele i en skål og rør det sammen til en fars.

Varm lidt olie på en pande.

Form 12-14 frikadeller i ønsket størrelse og steg dem.

risfrikadeller

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere