Tomatgryde med tofu

af Maria

Uf, hvor er det dog koldt i dag! Sådan rigtig vandkoldt. Lave temperaturer og finregn er ikke lige min livret. Er helt glad for, at jeg kan sidde her – lunt og godt – bag min skærm med en kop varm kaffe inden for rækkevidde.

Omvendt ved jeg jo også, hvor skønt det føles at komme ind efter en lang dag udendørs. Og at der ikke findes dårligt vejr, kun forkert beklædning og alt det der … Men lige præcis i dag vil jeg gerne bare sidde her og hygge mig.

Og skrive om mad.

Drømme om mad.

Især den her tomatgryde med tofu …

Når vejret, som i dag, viser sig fra sin knapt så kønne side, så får jeg næsten altid lyst til at lave mad. Ved ikke om det er noget med, at kroppen instinktivt føler trang til at spise og dermed polstre og beskytte sig mod kulden (det får den nu ikke lov til, kroppen, for jeg har altså ikke brug for at polstre mig nogen steder!) men jeg får i al fald en ubændig lyst til at stå og røre i en simregryde …

Simregryder er ofte noget med kød. Grove stykker kød af den slags, som skal koge virkelig længe, før det er mørt nok. Sådan nogle simregryder er hyggelige på den langmodige måde, men ikke noget jeg laver ret tit – simpelthen fordi vi ikke spiser ret meget kød herhjemme. Når vi er ude spiser vi alt muligt, men herhjemme begrænser vi indtaget af kød og i det hele taget animalske produkter. Vi gør det fordi, planter er sunde og smager godt, og så belaster de ikke miljøet og dyrevelfærden i samme grad som kød. Men mere religiøst er det så heller ikke, og vi siger aldrig nej til god mad, når vi er ude.

I dag vil jeg lave denne skønne tomatgryde med tofu til aftensmaden. Den plejer at være et sikkert hit hos både børn og voksne, og så minder den lidt om en simreret, bortset fra at den ikke skal stå og simre i timevis – højst en halv time. Og det passer i virkeligheden også lidt bedre ind i et helt almindeligt tirsdagsprogram. 😉

 

Tomatgryde med tofu

Udskriv
Antal: 4 personer
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

2 tsk karry
4 fed hvidløg
1 stort løg
3 porrer
1 frisk chili
200 g fast tofu
2 dåser flåede, hakkede tomater
1 lille dåse tomatpuré
5 tomater skåret i både
½ l grøntsagsbouillon
3 dl madlavningsfløde – jeg bruger som regel soja eller havre
2 spsk kokossukker
1 spsk balsamicoeddike
salt og peber
olie til stegning

Sådan gør du

Varm olien op i en gryde og svits karryen heri.

Rengør og hak løg, hvidløg, porrer og chili. Svits det med i gryden.

Hæld vandet fra tofuen, og skær det ud i små tern. Svits med i gryden, så det får lidt stegeskorpe.

Hak de friske tomater og tilsæt sammen med de flåede tomater og tomatpuré.

Tilsæt grøntsagsbouillon, kokossukker og balsamicoeddike og lad retten simre i gryden i 10-15 min.

Tilsæt til sidst madlavningsfløden og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra karry.

Et lille tip ...

Servér med ris, kartofler, pasta eller et godt brød.

Mere inspiration til grøn mad? Du kan finde alle mine vegetariske og veganske retter her.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere