TO DO i maj

af Maria

To do-lister er normalt sådan nogle pligt-agtige lister over alt muligt man egentlig ikke gider, men som man bare skal. Det er da skørt. Det må være på tide med positive, lystbaserede to do-lister! Her får du min liste over skønne ting, jeg gerne vil lave i denne måned. Måske du også kan finde inspiration til at gøre hverdagen lidt mere lækker?

TO DO i maj

1.
Først og fremmest skal jeg ud, ud, ud! Selvom april allerede har budt på masser af dejligt vejr og skønne udetimer, så satser jeg på, at maj gør det endnu bedre. Jeg vil være så meget ude som overhovedet muligt, for det er helt klart ude i den friske luft og under åben himmel, jeg har det aller bedst. Så ud med mig – og resten af familien bliver selvfølgelig også tvunget/lokket med … Måske skal jeg også i vandet snart?

2.
Færdiggøre vores nye højbede, hvor vi skal dyrke køkkenhave. De har været lidt længere undervejs end først beregnet, men nu er vi i gang, og jeg synes det tegner til, at det har været værd at vente på.
Jeg har ikke fået forspirret et eneste frø i år, fordi jeg ikke helt vidste, om jeg havde en køkkenhave at plante dem ud i. Så derfor må jeg i år nøjes med de afgrøder, som kan sås direkte (spinat, hestebønner, salat, ærter osv.), og så må jeg på planteskolen for at købe prikleplanter – for vi kan ikke undvære kål og squash i køkkenhaven … Jeg krydser fingre for, at planteskolen har økologiske prikleplanter.

3.
Spise rabarber! Jeg elsker rabarber i næsten alle afskygninger, og min egen plante har allerede leveret stængler til den første portion rabarbermuffins. De blev megalækre, og opskriften kommer på bloggen meget snart, for den er værd at dele.

Er du også vild med rabarber? Se mine opskrifter på rabarbermarmelade, rabarberchutney og rabarberkompot

4.
Strikke min og Lærkes dele-sorbetcardigan færdig … Det har taget lidt for lang tid, for jeg hader at strikke vrang, og det er også sjældent, jeg strikker på pind 3, men nu kan jeg se enden på projektet, og den bliver altså fin. Jeg strikker i plantefarvet garn fra G-Uld, og det gør den ekstra skøn, synes jeg.

5.
Rejse til Mallorca på ferie. Tør næsten ikke skrive det – her på min bæredygtige blog. Vi skal med fly på ferie – GISP! Men det skal vi altså, og selvom det ikke er det bedste træk i forhold til CO2-udledning osv., så bliver det sådan i år. Vi vælger at flyve med et charterselskab i et propfyldt fly, vi tager ikke så langt væk (kort flyvetid), og det er vores eneste flyrejse overhovedet i familien i en periode på 4 år. Så jeg synes, det er ok – min samvittighed kan godt holde til det valg. Jeg tror nemlig også, at det er godt at komme ud af andedammen og orientere sig i verden – for både børn og voksne.

6.
Nyde, at birkepollensæsonen snart er forbi, og at jeg lige får en pustepause inden det går løs igen med græssæsonen. For ja, så heldig er jeg: dobbelt op på allergi. Virkelig dårlig kombi til et ude- og havemenneske som mig. Derfor nyder jeg ekstra meget de sommerperioder, hvor der ikke er noget i luften, som tricker mit immunsystem, og hvor jeg fx kan tørre tøj udendørs. Lufttørret sengetøj er jo bare det bedste (og det mest bæredygtige)!

7.
Se min pæon blomstre FOR FØRSTE GANG! Da vi boede i vores sorte træhus for 5 år siden, plantede jeg en pæon i haven. Det er nemlig min yndlingsblomst. Men pæoner er nogle lidt besværlige størrelser, og de blomstrer som regel ikke de første 1-2 år efter at de er plantet. Derfor nåede jeg aldrig at se planten i blomst. Jeg havde egentlig regnet med at den efter 5 år uden særlig opmærksomhed ikke længere var i haven, men sørme om den ikke skød op med sine fine, mørkerøde stængler for nogle uger siden! Nu er jeg sikker på, at jeg får lov at se den blomstre for første gang om et par uger – og jeg kan næsten ikke vente.

8.
Fejre Mors Dag. Ikke på den der kommercielle måde med masser af unødvendige gaver, men en buket selvplukkede blomster og et sødt kort varmer altid. Hint, hint, unger … 😉 Man må gerne gøre sig umage med dem, man holder af.

9.
Bage og spise varme hveder til Store Bededag. Det er altså sådan en hyggelig tradition, og jeg prøver at huske den hvert år, ligesom jeg også prøver at huske at sætte lys i vinduerne 4. maj. Nogle ting er gode at holde i hævd, synes jeg.

10.
Drikke rosé på terrassen. Fordi det skal man bare, når vejret er godt – det er så hyggeligt. Og så kan man jo sagtens lige strikke en pind eller to imens …

Hvad mon du skal lave i maj? 

Flere indlæg

4 kommentarer

Gitte 1. maj 2019 - 17:18

Jeg kan sætte kryds ved mange af de samme punkter – dog startede rosésæsonen på vores terrasse i april 🙂 Jeg vil i gang med min sorbetcardigan i uld fra g-uld; jeg er meget glad for mit farvevalg og glæder mig til at strikke den. Jeg ser også frem til at birkepollensæsonen slutter! Et af mine ønsker for maj er læbeture i den nyudsprungne skov og omveje på cyklen, så jeg kan nyde den smukke måned.

Svar
Maria 6. maj 2019 - 12:27

Nå ja, vores rosésæson startede også i april i år – vejret var jo til det, sååå … 😉

Løbeture og omveje på cykel lyder også dejligt – er straks røget med på min liste også.

<3

Svar
Elizabeth 2. maj 2019 - 18:56

Det er virkelig nogle gode ting, du har listet her! Synes ofte selv, at jeg bliver så grebet af at skulle indhente hverdagen, at jeg helt glemmer at planlægge fremtiden. Så skal man næsten planlægge tid til at planlægge… Måske skulle jeg selv lave et lignende indlæg hver måned, så får jeg det jo gjort 😉

Og jeg ved *lige* hvordan du har det – jeg har præcis de samme allergier 🙁 Så det er lige med at nyde de dage hvor det er godt vejr, inden birketræerne og græsset også har opdaget det…

Svar
Maria 6. maj 2019 - 12:29

Det skal du da helt sikkert gøre. Det er de indlæg jeg næsten nyder allermest at skrive. 🙂 Jeg ville elske at læse dem hos dig også. Åh, er ked af at høre at vi deler allergier … 🙁 Der findes ting, som er sjovere at have til fælles … <3

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere