TO DO i juni

af Maria

To do-lister er normalt sådan nogle pligt-agtige lister over alt muligt man egentlig ikke gider, men som man bare skal. Det er da skørt. Det må være på tide med positive, lystbaserede to do-lister! Her får du min liste over skønne ting, jeg gerne vil lave i denne måned. Måske du også kan finde inspiration til at gøre hverdagen lidt mere lækker?

TO DO i juni

1.
Henkoge tomater. Vi var til plantemarked i Geografisk Have i Kolding på Grundlovsdag, og der købte vi (blandt andet!) 2 kg danske blommetomater. Danske tomater i starten af juni – det imponerer mig gang på gang. Og selvom de var dyre, så er de det hele værd. Henkogte tomater er simpelthen så lækkert – sommer på glas.

Plantemarkedet i Geografisk Have er i øvrigt helt fantastisk, hvis du også er sådan lidt havenørdet … Så hvis du ikke har været der, kan det varmt anbefales.

2.
Passe min køkkenhave, nu hvor den er tilsået og færdigplantet. Jeg kom jo lidt sent i gang i år, fordi bedene først lige skulle laves, men nu er der godt gang i sagerne derude, og jeg glæder mig over, at vi allerede nu er selvforsynende med salat og spinat. Om få uger har vi også kartofler, ærter, hestebønner og alt muligt lækkert. Det er en kæmpe glæde for mig hvert eneste år.

3.
Lave rabarberlikør. Mine rabarberplanter er remonterende, hvilket betyder, at de giver rabarberstængler det meste af sommeren, og det skal da udnyttes. Jeg har aldrig prøvet at lave likør, men rabarberlikør lyder altså for lækkert i mine ører. Og hvorfor skulle man ikke være sådan én type, der lige nupper en lille likør til efteråret, når kulden begynder at bide igen? Det kunne jeg sådan set sagtens se for mig.

4.
Plukke lupiner og andre grøftekantsblomster. Det føles bare så godt at tage naturens skønhed med ind i stuen, og i år er det som om, jeg slet ikke kan få nok af blomster! Så jeg glæder mig (også) til lidt senere på sæsonen, hvor mine sommerblomster og dahliaer begynder at blomstre.

5.
Fejre min fødseldag. Jeg plejer ikke at gøre alverden ud af mine fødselsdage, men i år falder den på en fredag, sååå …

6.
Deltage i et af de der fjollede løb, hvor man skal forcere forhindringer og rulle sig i mudder … Jeg har været soldat og gået på sergentskole, så jeg har ikke sådan en hemmelig og uopfyldt drøm om at være beskidt og svedig – den har jeg ligesom udlevet. 😉 Men det bliver alligevel dejligt med en (forhåbentlig) sjov dag med søde piger. Og Libbie – I’m doing it for you!

7.
Se min pæon blomstre – for det venter jeg stadig på. Den har kæmpestore knopper, som er helt parat til at springe ud, men indtil videre er der intet sket. Så jeg får virkelig lov at nyde forventningens glæde i år, tsk tsk

8.
Indskrive min datter til konfirmationsundervisning. Øh hallå – hvor blev tiden af??

9.
Holde pinseferie med min familie. Sådan helt roligt og nede i gear. Bare tusse rundt i hus og have og nyde, at alle har tid og mulighed for at gøre lige det, de allerhelst vil. Ingen krav og deadlines og mødetider. Bare levet liv.

10.
Fejre Sankt Hans og nyde de lyse nætter … Juni kan altså bare noget helt særligt.

Hvad mon du skal lave i juni? 

Flere indlæg

2 kommentarer

Jane 7. juni 2019 - 20:00

Det lyder som nogle dejlige planer, og løbet lyder så skønt. Jeg skal have skrevet bogen færdig, og så tæller vi simpelthen ned til sommerferie. Og slapper af med cykelture, familiebesøg og bare tid til at være 🙂 god fredag til dig. kh jane

Svar
Maria 11. juni 2019 - 15:52

Jeg glæder mig så meget til at læse din bog, Jane! Jeg synes, du er noget af det sejeste, altså … <3

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere