TO DO i december

af Maria

To do-lister er normalt sådan nogle pligt-agtige lister over alt muligt, man egentlig ikke gider, men som man bare skal. Det er da skørt. Det må være på tide med positive, lystbaserede to do-lister! Her får du min liste over skønne ting, jeg gerne vil lave i denne måned.

TO DO i december

1.
Hygge! Jeg siger det hvert år i december, men i år mener jeg det virkelig: jeg vil bruge denne måned på at hygge til den helt store guldmedalje. Efter et år med alt for meget flytten rundt, glæder jeg mig til at afslutte året på den roligste måde muligt.

2.
Bage de her juleboller. De er ikke spor sunde, men for pokker de er gode … 😉

3.
Lave lyserød roséglögg. Det smager himmelsk, synes vi her i huset. Meget mere frisk og sød og frugtagtig end den traditionelle mørkerøde udgave med rødvin (som altså også stadigvæk er god – lyserød glögg er bare bedre).

4.
Lave sund guf til juledagene – ligesom jeg plejer. Jeg udskifter marcipan, sukker og mælkechokolade med dadler, nødder og mørk kvalitetschokolade og tilsætter julens krydderier og lidt appelsinsaft. Så føles det alligevel lækkert og syndigt på den julede måde – men uden blodsukkersvingninger, ondt i maven og alt det der.

5.
Komme tilbage i min morgenyogarutine … Den gled lidt ud under den seneste flytning, og når morgenerne er så mørke, så kniber det lidt med at stå op den der halve time før. Men yoga fra morgenstunden gør mig godt, og jeg VIL i gang igen.

6.
Se filmen Fra Den gamle købmandsgaard med min far, ungerne og Anders. Det er den hyggeligste, gamle julefilm og en god tradition at se den sammen hele familien hvert år i december.

7.
Tage i Den Gamle By i Århus en af adventsøndagene. Det er sådan noget, vi bare skal hvert år, selvom vi nærmest kender det hele ud og ind efterhånden. Stemningen på museet er bare særlig her i juledagene. Jeg ville dog også gerne opleve både Hjerl Hede og Industrimusset i Horsens her i julen, men det er lige det der med at få tid til det hele …

8.
Lave bæredygtig julepynt med ungerne. Vi mangler ikke noget pynt (overhovedet!), men jeg vil gerne vise dem, hvor meget fint julestads man kan lave ud af gamle magasiner, bøger og aviser. De synes sikkert, jeg er en nørdet hippie med alt min genbrugshejs, men pyt med det. Jeg tror på vigtigheden af, at man præger dem i en tidlig alder. 😉

9.
Strikke Oslohuen designet af dygtige Mette fra Petit Knit (og få brugt nogle af mine uldrester!) og designe min egen udgave af de lækre, chunky sweatre som blandet andet Ganni sælger lige nu. Der er ikke noget bedre end vinter, jul, brændeovn og strikketid.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere