Thai fish cakes
Thailandske fiskefrikadeller – eller thai fish cakes – er en af mine absolutte yndlingsmåder at spise fisk på. Jeg er vild med alle de lækre smagsindtryk og de mange forskellige varianter, der er mulige at lave. Det gælder kun om at bruge sin fantasi – og de ting, man har på lager af krydderurter og grøntsager.
Når jeg laver fiskefrikadeller, så hakker jeg altid farsen med kniv og håndkraft. Det giver en meget bedre struktur til den færdige fiskefars, og jeg synes simpelthen, det er synd og skam at køre det fine fiskekød gennem en food processor, blender eller stavblender.
Så frem med skærebræt og din skarpeste kniv.
Til disse thai fish cakes kan jeg rigtig godt lide at servere en asiatisk peanutdip, for det passer bare så fint sammen. Så mangler du bare lidt grøntsager, en salat og måske nogle ris eller et godt brød – så har du et komplet og meget lækkert måltid, der smager af Asien og friske råvarer.

Ingredienser
600 g torsk
2 æg
1 tsk salt
3 spsk ristede sesamfrø
1 spsk tørret, stødt ingefær
Saft og skal af 1 lime
1-2 spsk grøn karrypasta
1 dl sød chilisauce
1 dl ristede, usaltede peanuts
1 bundt frisk koriander
1/2 bundt frisk bredbladet persille
Lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
Hak torsken mellemfint – det skal være hakket, men absolut ikke moset helt ud.
Tilsæt æg og salt og rør grundigt indtil farsen samler sig og bliver sej som en frikadellefars skal være. Din mormor ved, hvordan den skal føles. 😉
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør sammen.
Hvis du har tid, så stil farsen i køleskabet en halv times tid – det har den godt af. Jeg når det sjældent ...
Steg små fish cakes på panden i lidt olivenolie – indtil de er gyldne og sprøde på begge sider. Fish cakes er traditionelt lidt mindre end danske frikadeller, men du bestemmer selv.
Server dine fish cakes med ris, en asiatisk salat og en god peanutdip.