Sunde madmuffins med banan, søde kartofler og peanutbutter

af Maria
Sunde madmuffins med banan, søde kartofler og peanutbutter

Sunde madmuffins med banan, søde kartofler og peanutbutter

Det var egentlig min tanke, at jeg ville have givet jer opskriften på kartofler i bål i dag, for vi hyggede os simpelthen så meget med at lave bål og bålmad forleden aften, hvor vejret var dejligt, varmt og sommerligt.

Men i dag siler regnen ned, og det er ærlig talt ikke vejr til noget som helst udendørs. Og da slet ikke bål eller bålmad! Så den opskrift får I en anden dag, hvor det ligesom passer bedre til vejret.

I dag får I i stedet opskriften på nogle nye, sunde madmuffins, som jeg har udviklet på et stykke tid. Jeg bager jo meget ofte forskellige former for sunde muffins med banan (se en anden opskrift på sunde bananmuffins her), men jeg havde en tanke om, at jeg gerne ville prøve at bage nogle med søde kartofler.

Dels fordi søde kartofler er super sunde og fyldt med vitaminer og gode kostfibre, dels fordi de erstatter mel en stor del af vejen, når man putter dem i muffins. På den måde står man pludselig med en muffin, der smager og føles som kage, men som faktisk kan spises som et regulært måltid – til morgenmad, frokost eller som mellemmåltid – fordi den består af lutter gode råvarer og er super mættende.

sunde madmuffinsDe søde kartofler skal bages i ovnen en halv times tid, før de kan befries for skindet og moses. Så køles de ned og er klar til at putte i dejen

Sunde madmuffins med banan, søde kartofler og peanutbutterI denne opskrift har jeg kun brugt kokosfibermel, og opskriften er derfor glutenfri.  Men man kan i princippet putte alle slags mel i dejen – det bestemmer man helt selv.

Sunde madmuffins med banan, søde kartofler og peanutbutter

Sunde madmuffins med banan, søde kartofler og peanutbutter

Sunde madmuffins med banan, søde kartofler og peanutbutter Det var egentlig min tanke, at jeg ville have givet jer opskriften på kartofler i bål i dag, for vi hyggede os simpelthen så meget med at lave bål og bålmad forleden aften, hvor vejret var dejligt, varmt og sommerligt. Men i… Opskrifter Sunde madmuffins med banan, søde kartofler og peanutbutter European Udskriv
Antal: ca. 12-14 stk
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

4 modne bananer
2 mellemstore søde kartofler
3 æg
75 g kokosfibermel
1 dl peanutbutter
2 spsk agavesirup
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
Et nip salt
Evt. 1/2 dl havremælk (eller anden væske) hvis dejen er for tør
Evt. hakket, mørk chokolade

Sådan gør du

Vask de søde kartofler grundigt og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem 30-40 min ved 200 grader, indtil de er  helt møre og skindet løsner sig.

Fjern skindet fra de søde kartofler og mos kødet. Lad det køle helt ned inden du fortsætter.

Mos bananerne og bland alle ingredienserne i en skål.

Put dejen i muffinsforme og top eventuelt hver muffin med et par stykker hakket, mørk chokolade. Chokoladen kan sagtens undværes, meeeen – hvorfor skulle man det?

Bag dine muffins ved 200 grader i 15-20 min og lad dem køle lidt ned inden servering – så smager de af mest.

Et lille tip ...

Kan fryses.

Sunde madmuffinsNu vil jeg ud at nyde weekenden. Jeg har fine planer med nogle rare piger i aften, og på søndag er det min fødselsdag. Det bliver helt skønt at fylde 28 igen, igen, igen … 😉 Lad os håbe, at vejret bliver lidt bedre inden da.

Jeg håber, I også får en herlig (regnvejrs)weekend.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere