Sunde havregrynskugler

af Maria

Sunde havregrynskugler?! Kan man det?

Jep, det kan man, og det bør man, for de smager simpelthen så gennemført godt.

De her sunde havregrynskugler er lavet helt uden smør, margarine eller andet snask. De er tvært imod fyldt med gode, nærende råvarer.

Og så smager de altså meget bedre end de traditionelle havregrynskugler, synes jeg, og min familie er heldigvis helt enig.

I dag er i øvrigt ikke bare fredag og den 1. december – for os er det også dagen, vi længe har ventet på. Det er nemlig i dag, vi får nøglerne til vores nye, lille bynære hjem. Og dermed er det så også dagen, hvor den store renovering starter.

Vi har afsat Frederik hos mormor og bedstefar, og så starter Anders, Lærke og jeg ellers med at hive ned. Meget skal fjernes inden håndværkerne starter på mandag med at bygge op påny.

Det bliver det fineste lille hus, og jeg glæder mig til at flytte derind – forhåbentlig mellem jul og nytår, hvis alt går efter planen.

Flere tips til sund fredagsslik? Se alle mine opskrifter på søde sukkerfri sager her.

Men til alle jer der ikke skal i gang med en renovering, og som bare skal fejre at den 1. december falder på en fredag, og som skal nyde aftenen med familien i sofaen med de første afsnit af alle julekalendrene – til jer er der her en lækker opskrift på fredagsguf. Fredagsguf er jo en slags tradition her på bloggen, og det skal I ikke snydes for, bare fordi jeg har et hus, der skal bygges lidt om … 😉

Og hvis du laver en portion af de super lækre og ret så sunde havregrynskugler, så send lige en portion i min retning – måske bare i tankerne – imens jeg slider i det med brækjern og masser af tunge løft.

Sunde havregrynskugler

Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

150 g dadler
3 spsk kakao
1 tsk vaniljepulver
2 dl ris- eller havremælk
4 dl havregryn
1 dl kokosmel (til dejen)
Evt. lidt ekstra kokosmel til at trille havregrynskuglerne i

Sådan gør du

Put dadler, kakao, vaniljepulver og ris- eller havremælk i en blender eller foodprocessor og blend til en lind masse.

Tag massen over i en skål og tilsæt havregryn og kokosmel.

Ælt til en fast dej, som kan trilles til kugler. Mængden af havregryn afhænger af hvor bløde dadlerne er så tilpas herefter.

Form dejen til kugler i ønsket størrelse og tril eventuelt kuglerne i kokosmel.

Stil havregrynskuglerne på køl i mindst 30 min. inden servering.

 

Et lille tip ...

Opbevares på køl – hvis de da ikke bliver spist med det samme! 😉

Glædelig fredag.

Flere indlæg

3 kommentarer

Ann 13. oktober 2019 - 20:17

Mums Jeg blendede det hele sammen på een gang (læste vist ikke opskriften igennem inden). De blev supergode

Svar
Maria 23. oktober 2019 - 9:41

Det kan man jo også sagtens, men hvis man gerne vil have den der fornemmelse af “rigtige” havregrynskugler, så er det en god idé at lade være med at blende havregryn og kokosmel. Men altså – det er jo helt op til en selv, og jeg er glad for at de smagte godt. 🙂

Svar
Helle 25. maj 2023 - 23:40

Jeg vil komme en sjat mørk rom i næste gang. Ellers super lækre og simple at lave!

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere