Sunde bananmuffins med ekstra protein

af Maria
sunde bananmuffins

Sunde bananmuffins med ekstra protein

De her bananmuffins er faktisk så sunde og nærende, at der slet ikke er tale om noget, der ligner kage. Derfor er det måske også lidt misvisende at kalde dem muffins, for det er jo ofte noget, vi forbinder med kage. Men de har form som muffins, og derfor vælger jeg at kalde dem sunde bananmuffins, selvom de nærmere skal betragtes som et sundt mellemmåltid.

Jeg spiser dem af og til som en snack mellem måltiderne, når jeg fx kunne have taget et stykke frugt. Og jeg putter dem meget ofte i ungernes madpakker og frugtposer, for de er virkelig så lødige, nærende og mættende, at de sagtens kan spises på daglig basis. Og endda med den bedste samvittighed.

sunde bananmuffinsJeg bruger oftest glutenfri havregryn, så mine muffins er derfor glutenfri, men hvis man ikke synes det er nødvendigt, så kan man jo bare bruge almindelige havregryn.

I opskriften er der 1 dl proteinpulver (jeg bruger et neutralt smagende pulver fra Whey), men hvis man ikke ønsker at bruge proteinpulver, så erstatter man blot med 1/2 dl kokosfibermel mere. Proteinpulveret gør selvfølgelig, at dine muffins bliver mere mættende, og det er også en fin måde at få lidt ekstra protein, hvis man – som mig – træner meget og ikke spiser så meget kød. Men det kan altså sagtens udelades – det gør jeg også af og til, når jeg bager de her muffins.

TIP: Hvis man har lyst til at gøre sine muffins endnu mere lækre (og lidt mere syndige) så smager det vildt godt lige at putte 2-3 små stykker mørk chokolade ned i hver muffin inden de bages.

sunde bananmuffins

Sunde, proteinrige bananmuffins – gluten- og sukkerfri

Sunde bananmuffins med ekstra protein De her bananmuffins er faktisk så sunde og nærende, at der slet ikke er tale om noget, der ligner kage. Derfor er det måske også lidt misvisende at kalde dem muffins, for det er jo ofte noget, vi forbinder med kage. Men de har form… Opskrifter Sunde bananmuffins med ekstra protein European Udskriv
Antal: ca. 10-12 store muffins
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

4 modne bananer
4 æg
2 spsk agavesirup
3 dl glutenfri havregryn (eller almindelige havregryn)
1 dl proteinpulver (kan erstattes af 1/2 dl kokosfibermel)
1 dl kokosfibermel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk vaniljepulver
Evt. mørk chokolade

Sådan gør du

Mos bananerne godt med en gaffel.

Bland alle ingredienserne – pånær chokolade, hvis du bruger det – i en skål og rør det grundigt.

Fordel dejen i muffinsforme og put eventuelt 2-3 stykker mørk chokolade i hver muffin. Det kan sagtens udelades, men det smager fantastisk.

Bag ved 200 grader i 15-20 min. Hold øje undervejs, da ovne er forskellige.

 

sunde bananmuffins

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere