Sund konfekt – 10 lækre opskrifter til en jul uden sul

af Maria

Sund konfekt 

Jeg havde jo besluttet, at jeg igen denne jul ville spare lidt på alt det usunde i form af sukker, tilsætningsstoffer og dårligt fedt, og den beslutning har jeg holdt fast i. Det føles godt på alle måder, og jeg undgår både ondt i maven, væskeophobninger og så de der irriterende ekstra kilo, som man derefter skal bakse med i januar. Jeg synes på alle måder, at det kan anbefales.

Men selvom man holder igen med den traditionelle juleslik, så skal man jo ikke sidde og sulte, vel? Askese og afholdenhed – dét gider vi ikke i december.

Derfor får du her mine 10 bedste opskrifter på sund konfekt lavet af gode, naturlige råvarer og uden tilsat sukker. De er i øvrigt også gode, hvis du (ligesom jeg) får besøg af en diabetiker til jul, for de her lækkerier kan man roligt spise af, selvom man ikke må få sukker. Sålænge man selvfølgelig styrer sit indtag – men det gælder jo for os alle. 🙂

Fyldte chokolader med dadelkaramel

Bliss balls med lucumapulver

Sunde snickerskugler

Dadelkaramel

Hvide konfektkugler med peanuts og appelsin

Sunde havregrynskugler

Kakaobomber

Dadelkugler med kakao

Saltmandler med peber

Chokoladebrud med pebrede saltmandler

Derudover er der jo også altid de nemme, oplagte men dog ofte oversete lækkerier, som nemt kan komme på bordet til julehyggen: frisk udskåret frugt, hele nødder (inklusiv nøddeknækker) og honningristede nøddekerner. Det sidste er meget nemmere at lave, end det måske lyder til. Man rister bare nøddekernerne (valnødder, hasselnødder, mandler eller hvad man bedst kan lide) på en tør pande et par minutter. Derefter tilsætter man 1 spsk smør og 2 spsk honning og rister videre et par minutter. Hvis man har lyst, kan man tilsætte lidt krydderier efter egen smag.

Dejlig 3. søndag i advent til jer. 🙂

Flere indlæg

2 kommentarer

Mette 16. december 2018 - 22:36

Åh, jeg har stadig ikke fået lavet din dadelkaramel, det må altså prøves og så må jeg også lave dine mandler….. det er endnu ikke lykkes mig, at lave rigtig gode saltmandler. Det vil ikke rigtig lykkes for mig!

Svar
Maria 18. december 2018 - 16:20

Dadelkaramellen kan du sagtens lige bikse sammen – det er virkelig nemt. 🙂

Mandlerne er lidt værre. Jeg giver dig helt ret i, at saltmandler kan være enormt besværlige at lave. De lykkes dog for mig hver gang sålænge jeg følger opskriften her til punkt og prikke. Jeg er jo ellers typen, der helst laver mad lidt på gefühl … 😉

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere