Sunde snickerskugler med dadelkaramel

af Maria

Sunde snickerskugler med dadelkaramel

Ahh, så blev det fredag – og endda også vinterferie for dem, der er så heldige at have sådan noget. Jeg drømmer om tyk puddersne og følelsesløse tæer – jeg gad virkelig godt på skiferie! Jeg er ikke særlig god til at stå på ski, men jeg synes, det er noget så sjovt. Og det allerbedste er trætheden i kroppen og de røde kinder om aftenen efter en lang dag med masser af udendørs aktivitet.

Men vi skal altså ikke på skiferie. Derimod har vi planlagt en lille mini Staycation, hvor vi blandt andet skal på Trapholt at deltage i Det store smagseksperiment, ungerne skal i teater med farmor og farfar og så skal Lærke og jeg have massage. Det bliver luksus! Derudover skal vi bare slappe af, gå lange ture, spille spil og komme heeelt ned i gear. Det er jo vores første ferie, siden vi flyttede ind i vores nye hus, så vi glæder os til bare at være her uden at skulle skynde os med noget.

Har I mon ferie, og hvad skal I bruge den på?

I dag kunne man med fordel bruge lidt tid på at lave de her lækre snickerskugler af dadelkaramel og saltede peanuts overtrukket med chokolade. De smager SÅ godt, og så er de ret sunde, selvom de selvfølgelig indeholder for meget sukker, fedt og salt til at kunne indgå i en normal basiskost. Desværre. 😉 Jeg kunne godt spise dem hele tiden. Hver dag.

Denne gang vendte jeg mine snickerskugler i en vegansk raw chokolade sødet med kokossukker i stedet for almindeligt raffineret sukker (link findes i opskriften længere nede) og den er virkelig god. Andre gange, hvis jeg ikke har denne chokolade på lager, bruger jeg en god, økologisk chokolade af den almindelige slags – altså sådan en med komælk og raffineret sukker i. Det kan man jo gøre helt, som man vil.

Sunde snickerskugler med dadelkaramel

Udskriv
Antal: ca. 25 stk
. 200 calories 20 grams fat

Sådan gør du

Ingredienser

1 portion dadelkaramel
100 g saltede peanuts
50 g vegansk chokolade (sødet med kokossukker)

Sådan gør du

Lav en portion dadelkaramel og undlad at køle den ned.

Hak de saltede peanuts groft og bland dem i karamellen. Rør det godt til en jævn masse.

Form kugler i ønsket størrelse og sæt dem på et stykke bagepapir.

Smelt chokoladen over vandbad.

Vend kuglerne i den smeltede chokolade og sæt dem tilbage på bagepapiret. Drys evt. med finthakkede saltede peanuts.

Lad chokoladen stivne en times tid og stil herefter snickerskuglerne på køl et par timer inden servering.

Rigtig dejlig fredag!

Indlægget indeholder reklamelinks

 

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere