Skønne squashmuffins med vegansk frosting – det er noget af det lækreste, jeg kan komme på, når det skal handle om kager. Og det skal det jo gerne. Altså handle om kager. 😉
Dejen til muffins’ene er den samme som til denne squashkage – her blot puttet i muffinsforme og derefter pyntet med (vegansk) frosting.
Hvis man har lyst, kan man sagtens putte flødeost i frostingen i stedet for plantemælk, så det bliver en klassisk frosting. Men jeg er nu lidt vild med denne udgave af frosting, som smager mindre syrligt.

Ingredienser
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
2 tsk vaniljepulver
1/2 tsk salt
250 g mel
1 stor squash
175 g honning
2 spsk kokosolie
2 spsk ahornsirup
2 dl mælk (jeg bruger plantemælk som fx havremælk men almindelig mælk kan også bruges)
50 g mørk chokolade
50 g valnødder
Sådan gør du
Riv squashen groft og hak chokolade og valnødder.
Bland mel og krydderier i en skål.
Tilsæt alle ingredienserne og rør dejen godt.
Hæld dejen i muffinsforme.
Bages ved 200 grader i ca. 20-25 min.
Når kagerne er bagt og afkølet blandes 450 g flormelis, 3 spsk plantesmør, 4 spsk mælk og 2 tsk vaniljepulver sammen i en skål. Put frostingen i en sprøjtepose med en fin tylle og dekorer hver muffin efter dit ønske.