Squashboller – put grønt i dit brød

af Maria

De her squashboller er simpelthen den bedste opskrift på de mest svampede og lækre boller, jeg længe har smagt.

Her i september drukner vi altid lidt i squash. Vi får nemlig som regel sat for mange squashplanter i foråret, fordi jeg er bange for, at de ikke overlever udplantningen. Men det gør de næsten alle sammen altid, og så nænner jeg ikke at tynde ud i dem i løbet af sommeren, hvilket resulterer i ret så mange squash her sidst på sommeren …

Så gælder det om at være lidt kreativ, så man kan få spist al den squash … Vi putter derfor squash i nærmest al vores mad lige nu – og således også i vores brød!

Det startede som en vild idé, et eksperiment, men det viste sig at være en virkelig god idé.

Resultatet blev nemlig de her super lækre, svampede og luftige boller, som tilmed holder sig friske meget længere tid end mit normale bagværk – sikkert på grund af det høje indhold af vand i squash’ene.

Så hermed mine varmeste anbefalinger – du kan roligt putte squash i dit bagværk.

Det fungerer fint på alle mulige måder. 😉

Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

3 dl vand
25 g gær
1 tsk salt
2 spsk rapsolie
350 g revet squash
3 dl havregryn
6 dl fuldkornshvedemel
Havremælk til pensling
Sesamfrø til topping

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet.

Tilsæt salt og olie.

Skræl squashen og riv den fint.

Bland det hele sammen.

Tilsæt havregryn og mel.

Ælt dejen grundigt og stil den til hævning et lunt sted i 30 min.

Form bollerne og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i 30 min.

Pensl med havremælk (eller anden plantemælk) og drys rundhåndet med sesamfrø.

Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 min.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere