Speltsalat med kogte æg og kikærter

af Maria
Speltsalat med kogte æg og kikærter

I dag får du opskriften på en lækker speltsalat med kogte æg og kikærter, som jeg ofte laver og medbringer, når vi er inviteret til sammenskudsgilde, eller når vi skal på tur hele dagen og have madpakker med. Salaten er nemlig god at tilberede i forvejen, og så er den nem at medbringe, da den ikke skal holdes varm indtil servering.

Til hverdag er salaten også god at spise – både til frokost og aftensmad, som hovedret og som tilbehør. Når vi spiser den som hovedret, serverer jeg altid et godt groft brød til, så alle bliver mætte.

Hvis vi skal på picnic eller heldagstur med madpakker, er salaten også god at tage med. Så pakker jeg blot æggene for sig i en anden beholder, og lægger dem først på salaten lige før servering.

Speltsalat med kogte æg og kikærter

Speltsalat med kogte æg og kikærter

I dag får du opskriften på en lækker speltsalat med kogte æg og kikærter, som jeg ofte laver og medbringer, når vi er inviteret til sammenskudsgilde, eller når vi skal på tur hele dagen og have madpakker med. Salaten er nemlig god at tilberede i forvejen, og så er den… Mad Speltsalat med kogte æg og kikærter European Udskriv
Antal: 3-4 personer
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

4 kogte æg
400 g kogte speltkerner
300 g kogte kikærter
1 dåse majs
2 avokadoer
1 romainesalat eller julesalat
1 løg
1 rød peber
8 cherrytomater

Sådan gør du

Skær grøntsagerne ud og put dem i en skål.

Kog speltkernerne efter anvisning på pakken.

Hæld vandet fra kernerne, lad dem køle en anelse af. Hæld dem i salaten.

Tilsæt de kogte kikærter – du kan både købe tørrede kikærter, som du selv lægger i blød og herefter koger (smager bedst) eller du kan bruge dem fra dåse (er nemmest).

Kog æggene hårdkogt og pil dem. Skær i kvarte og læg dem øverst på salaten lige inden servering.

Drys til sidst salt og friskkværnet peber.

Serveres med creme fraiche dressing og godt brød.

Et lille tip ...

Fin ret at medbringe til et sammenskudsgilde, da den kan laves på forhånd og ikke skal holdes varm.

Jeg bruger oftest romainesalat, når jeg laver denne ret, men til jul – og især hvis retten skal indgå i en julefrokost eller julebuffet – så bruger jeg gerne julesalat. Eller begge typer salat. Det afgørende er, at retten indeholder en salattype, som er let bitter, og giver en god kontrast til speltkerner og kikærter, der som bekendt mætter godt, men ikke giver så meget spark på smagsfronten.

En god creme fraiche dressing er i øvrigt en rigtig god makker til denne ret.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere