Søde og sunde bliss balls med lucuma

af Maria

Bliss balls med lucuma

Hurra – det er fredag, og der er fredagsguf på bloggen.

Det er ellers ved at være længe siden, jeg har lagt en sød og sund opskrift på, men i dag skal det være. Herhjemme er vi godt i gang med pakkeriet – vi flytter på onsdag (!), og vi mangler stadig en del.

Så mens jeg pakker videre, kan I jo gå i køkkenet og lave nogle lækre bliss balls med lucuma. Så er fredagens hyggemad sikret, for de her kugler er altså små himmerigs mundfulde … De smager af nødder, karamel og ren syndighed, men de indeholder kun gode råvarer, og er således et godt alternativ til fredagens slikskål. Men pas på – der er masser af kalorier i dem … 😉

Lucumapulver har jeg skrevet om før, men kort fortalt er det et sødt pulver, som er lavet af det gule frugtkød fra sydhavsfrugten lucuma. Det bruges som et alternativt sødestof og som smagsgiver. I visse lande syd for ækvator er lucuma mere almindelig end vanilje, og jeg forstår godt hvorfor. Smagen er virkelig noget for sig, og jeg er begyndt at bruge det søde pulver i næsten alle mine desserter, kager, is og søde påhit. Det smager sødt men ikke hvinende sødt som sukker, og så har det en helt særegen smag af nødder og karamel.

Bliss balls med lucuma

Udskriv
Antal: ca. 25 stk
. 200 calories 20 grams fat

Sådan gør du

Ingredienser

3 dl cashewnødder
30 dadler uden sten
2 spsk kokosolie
2 dl kokosmel (plus lidt ekstra til at trille i)
1/2 tsk salt
2 tsk lucumapulver

Sådan gør du

Put alle ingredienserne i en food processor eller en stærk blender, og blend til en fast, ensartet masse, som kan formes til kugler. Det tager et stykke tid.

Form 25 kugler og tril dem i kokosmel.

Stil kuglerne på køl indtil servering – dog minimum en time.

bliss balls med lucuma

Rigtig dejlig weekend til alle jer derude.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere