Snobrød og bålhygge – Skt. Hans i haven

af Maria

Snobrød

I aften er det Skt. Hans aften, og derfor har jeg lavet dej til snobrød – det hører sig jo til. Dejen står lige nu et lunt sted og hæver, og imens tænkte jeg, at jeg ville dele opskriften her på bloggen. For den er faktisk ret god, synes jeg. 😉

I virkeligheden er jeg ikke den vilde fan af Skt. Hans. Hele det cirkus med hekseafbrændinger og så videre er ikke lige min kop te. Det er jo noget frygtelig bestialsk noget, når man tænker over det. Skt. Hans aften minder os om, hvor let vi kan komme til at opføre os som udyr i stedet for mennesker, og det er nok meget godt lige at blive mindet om en gang om året.

Men jeg  kan alligevel bedst lide at fejre Skt. Hans aften hjemme hos os selv. Især i disse år mens børnene er små. Det der med at stå til kl 22 og se på bål er ikke lige sagen, når man har to børn, der helst skal ligge i deres seng inden kl 20.

Derfor tænder vi vores eget bål i haven, laver en lille heks af grillspyd, stofrester og måske lidt vat, og så spiser vi snobrød og rister skumfiduser.

Det plejer at være vældig hyggeligt. 🙂

Snobrød

Snobrød I aften er det Skt. Hans aften, og derfor har jeg lavet dej til snobrød – det hører sig jo til. Dejen står lige nu et lunt sted og hæver, og imens tænkte jeg, at jeg ville dele opskriften her på bloggen. For den er faktisk ret god, synes… Opskrifter Snobrød og bålhygge – Skt. Hans i haven European Udskriv
Antal: ca. 12 stk
. 200 calories 20 grams fat

Sådan gør du

Ingredienser

25 g gær
6 dl (sød)mælk
1 tsk salt
1 spsk sukker
50 g smeltet smør
100 g fuldkornsmel (jeg foretrækker ølandshvede)
ca. 600 g hvedemel

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Opløs gæren heri.

Tilsæt salt, sukker og fuldkornsmel og rør godt.

Tilsæt hvedemel lidt af gangen, og ælt til sidst dejen grundigt. Tilpas mængden af mel, så dejen bliver fast og blød, men hverken klistret eller hård. Det er en fingerspidsfornemmelse ...

Sæt dejen til hævning et lunt sted i mindst 1 time men gerne 3-4 timer.

Når snobrødene skal laves, deler man dejen i ca. 12 lige store stykker, triller stykkerne til tynde pølser og ruller omkring en ren pind – vi bruger bambuspinde.

Steg over de varme gløder i bålet indtil brødene er gyldne udenpå og let slipper pinden.

Et lille tip ...

Fyld eventuelt snobrødene med ristede pølser, stænger af god ost eller skinke og dyp dem i pesto eller ketchup, mens du spiser. Hvis du har lyst til noget sødt, så prøv at fylde et snobrød med nutella!

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere