Salviete – lægende og opkvikkende te til dagen derpå

af Maria
Salviete – lægende og opkvikkende te til dagen derpå

Salviete

Halløjsa!

Så kom vi ind i det nye år – forhåbentlig på en rar, festlig og helt ufarlig måde?

Her i huset står den på afslapning, gåtur og måske lidt brætspil i dag. Vi har heldigvis ikke tømmermænd, men man kan da godt mærke i kroppen, at det blev sent i går. Og så gælder det også om at vride den sidste familiesymbiosetid ud af ferien, inden den lige om lidt er forbi.

I dag vil jeg tage mig tid til at lave mig en rigtig god kop urtete – for det har min krop brug for i dag ovenpå den sidste tids madgilde.

Jeg har mange forskellige urteteer på favoritlisten, men når jeg rigtig skal være god ved mig selv (på den sunde måde), så laver jeg mig en god kop hjemmelavet salviete. Og det føles altså godt i kroppen. Salvie skulle efter sigende have en masse gode og lægende egenskaber – læs blot her, hvis du er nysgerrig.

Jeg havde en stor, gammel salvie stående ude i haven ved vores gamle hus, og jeg skal bestemt have plantet en ny her i vores nye have. Salvie overvintrer uden problemer, og den bliver bare større og større år for år.

Hvis du ikke har sådan en fætter stående, så kan du købe frisk salvie i supermarkedet. Men overvej at plante den ud i en krukke, din altankasse eller direkte i et bed i haven bagefter, for den er virkelig nem og hårdfør, og så er den grøn på den der pæne, grålige måde hele året rundt. Tilmed dufter den godt og er et lækkert krydderi i alle asiatiske retter.

Min hjemmelavede salviete er nem at lave og tager kun et par minutter, og så er den super sund og frisk.

Du kan naturligvis lave din salviete både vegansk og blodsukkervenlig ved at erstatte honning i opskriften med ahornsirup.

Prøv selv. 😉

Salviete – lægende og opkvikkende te til dagen derpå

Salvie te

Salviete Halløjsa! Så kom vi ind i det nye år – forhåbentlig på en rar, festlig og helt ufarlig måde? Her i huset står den på afslapning, gåtur og måske lidt brætspil i dag. Vi har heldigvis ikke tømmermænd, men man kan da godt mærke i kroppen, at det blev… Bæredygtig livsstil Salviete – lægende og opkvikkende te til dagen derpå European Udskriv
Antal: 1 krus
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

2 tsk friskhakkede salvieblade
2 dl kogende vand
1 tsk honning (eller ahornsirup for en blodsukkervenlig og vegansk udgave)
1 skvæt citronsaft

Sådan gør du

Put det hele i et krus og lad trække i 5 min.

Si eventuelt bladene fra, eller lad dem blive i teen – det er en smagssag.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere