Saltkaramel dadelkugler med bagte mandler

af Maria
Saltkaramel dadelkugler med bagte mandler

Saltkaramel dadelkugler med bagte mandler

Er du også vild med saltkaramel?

Det er jeg i hvert fald. For mig er det en ret perfekt smag – blanding af salt, sødt og umami gør mig altid helt glad i låget. Og ja – jeg er en smagsnørd, jeg ved det godt.

Men altså, hvis du – ligesom mig – er vild med saltkaramel, så skal du prøve de her (sunde) saltkaramel dadelkugler med bagte mandler. De smager SÅ lækkert. Og selvom de ikke ligefrem er kaloriefattige, så er de i hvert fald sundere end den farvestrålende skål bland-selv slik, som mange af os (også undertegnede!) ofte falder i, når vi har lyst til noget sødt og lækkert. Kuglerne her er et udmærket alternativ, og man får stillet sin lyst til både sødt og salt på samme tid, hvilket slet ikke er så tosset.

De tager ikke mere end 30 min. at bikse sammen, så det er ikke engang særligt besværligt. Bortset fra opvasken, altså. Jeg hader opvask …

Saltkaramel dadelkugler med bagte mandler

Saltkaramel dadelkugler med bagte mandler

Saltkaramel dadelkugler med bagte mandler Er du også vild med saltkaramel? Det er jeg i hvert fald. For mig er det en ret perfekt smag – blanding af salt, sødt og umami gør mig altid helt glad i låget. Og ja – jeg er en smagsnørd, jeg ved det godt.… Opskrifter Saltkaramel dadelkugler med bagte mandler European Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

3 dl dadler uden sten
2 spsk peanutbutter
1/2 dl saltede peanuts
1 dl mandler, bagte
1 spsk flagesalt
1 tsk vaniljepulver

Sådan gør du

Start med at bage mandler ved 180 grader i ca. 10 min. De må ikke blive brændte.

Køl mandlerne ned og hak dem og de saltede peanuts.

Blend dadler og peanutbutter i en foodprocessor til en fast karamelmasse. Hav lidt tålmodighed – massen samler sig lige pludselig. Hvis dadlerne er meget tørre, kan det være nødvendigt at tilsætte ekstra peanutbutter.

Ælt karamelmassen i en skål med halvdelen af de hakkede mandler og alle de hakkede peanuts samt salt og vaniljepulver.

Tril kugler af ønsket størrelse og vend dem i resten af de hakkede, bagte mandler.

Stil dem på køl indtil servering.

Lyst til flere søde, sunde sager? Se alle mine opskrifter på sukkerfri lækkerier her

Det er i øvrigt vigtigt, at du bruger noget godt flagesalt til opskriften her. Ikke noget med den helt billige udgave af groft bordsalt eller sådan noget – det smager alt for kraftigt, så du vil helt sikkert blive skuffet over dine dadelkugler, hvis du bruger den slags. Bare et lille tip.

Rigtig dejlig weekend derude. Håber I har dejlige ting på programmet – det har jeg.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere