Saltede mandler med peber

af Maria

Saltede mandler med peber er en videreudvikling af de klassiske saltede mandler, som er så populære. Jeg kan vildt godt lide, at de lige har det der ekstra stærke strejf, så smagen ikke bare er salt, men også efterlader andre indtryk.

Jeg laver ofte sådan en portion fredag aften, når vi skal hygge med noget godt, og mandlerne fungerer virkelig fint som et lidt sundere alternativ til chips. Saltede mandler indeholder naturligvis en del salt – det siger sig selv – men til gengæld undgår man en masse dårligt fedt og underlige tilsætninger, som almindelige chips ellers er fyldt med.

Saltmandler er jo i øvrigt også vidunderligt lækre til snacks, til tapas, i en Buddha Bowl … Og heldigvis er de meget nemme at lave. Opskriften får du her.

Ha’ en dejlig dag. 🙂

saltede mandler

Saltede mandler med peber

Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Sådan gør du

Ingredienser

350 g mandler
2 dl vand
1 spsk salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Skyl mandlerne grundigt.

Varm vand, salt og peber op på en pande. Tilsæt mandlerne.

Varm op under omrøring og lad blandingen småsimre indtil vandet er fordampet.

Put mandlerne over på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel dem godt.

Rist dem i ovnen ved 175 grader i ca. 15 min indtil de er tørre og hvide.

Køl mandlerne godt af og put dem i en lufttæt beholder, hvor de fint holder sig i 1-2 uger.

saltede mandler saltede mandler

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere