Saltede citroner

af Maria
Saltede citroner

Saltede citroner på glas

Har du mon smagt saltede citroner? Hvis du ikke har, så er det nu du skal i køkkenet, for her har vi altså fat i noget virkelig lækkert.

Det tager en måneds tid fra man salter sine citroner, til de er klar til at spise, så man skal være tålmodig og ikke stå og mangle dem i morgen. Heldigvis kan de holde sig 6-7 måneder på køl, så man kan i princippet have gang i flere glas af gangen: et, der kan spises af, og et, der står og godtgør sig (som Bonderøven altid siger – har I lagt mærke til det? Det er et herligt og overset ord, synes jeg).

Hvordan bruger man saltede citroner?
Når man salter citroner, gør man hele citronen spiselig. I processen forsvinder bitterstofferne fra skallen og det hvide kød, og i stedet opstår en helt vidunderlig smag af salt, syrligt og umami. Derfor passer de saltede citroner også til nærmest alle retter, hvor de tilfører det der umiskendelige twist af noget, man bare vil have mere af. 😉

Jeg hakker citronerne fint og tilsætter dem i gryderetter eller blander dem i kolde og varme saucer – faktisk bruger jeg dem, som jeg bruger alle andre former for krydderier og smagsgivere. Men husk at det smager kraftigt igennem, så prøv dig eventuelt frem med mindre mængder i starten.

Saltede citroner

Saltede citroner

Saltede citroner på glas Har du mon smagt saltede citroner? Hvis du ikke har, så er det nu du skal i køkkenet, for her har vi altså fat i noget virkelig lækkert. Det tager en måneds tid fra man salter sine citroner, til de er klar til at spise, så… Mad Saltede citroner European Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Sådan gør du

Ingredienser

6 citroner, økologiske og usprøjtede
250 g groft salt
2-3 fed hvidløg
2 laurbærblade
1 rød chili
Friske basilikumblade
Olivenolie
Kogende vand

Sådan gør du

Skær 2 snit på kryds foroven i hver citron, men undgå at skære helt igennem.

Fyld frugterne med salt og put dem ned i et stort sylteglas. Bare prop dem godt ned – de skal gerne ligge helt tæt.

Put hvidløg, laurbærblade, chili og basilikumblade ned i glasset.

Overhæld med lidt kogende vand, så frugterne lige er dækket.

Top op med olivenolie på overfladen – det virker som et konserverende låg og forhindrer mug og bakterier.

Skru låget på glasset med det samme, og lad så herligheden stå et mørkt og køligt sted (køleskab eller koldt spisekammer) i mindst en måned – gerne to.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere