Salat med hjemmelavede falafler

af Maria
Salat med hjemmelavede falafler

Sådan en skålfuld salat med hjemmelavede falafler fik vi til aftensmad forleden, og det får vi faktisk ofte her for tiden.

Når sommeren er på vej og vejret er godt, så elsker jeg nemlig at spise kold mad til aften, og lige nu er salat en af mine favoritter. Især fordi vi har helt vildt meget salat ude i mistbænkene. Jeg såede det i marts, og det voksede nærmest ikke i starten pga. det kolde forår, men efter at varmen kom for nogle uger siden, så skal jeg lige love for at både pluksalat, rucola, spinat og radiser har fået lyst til at vokse!

Så vi spiser masser af salat til vores måltider i de her dage, og det er virkelig skønt, for det smager jo bare helt anderledes end det, man kan købe i supermarkedet. Salat er super nemt at dyrke, og det kræver nærmest ingenting, så hvis man kun skal dyrke én ting i sin have (eller på terrassen eller altanen …) så synes jeg, at det skal være salat. Der findes tilmed rigtig mange forskellige slags salat, så det er bare med at prøve sig frem og så udvælge en favorit.

Salat kan sås af flere omgange hen over sommeren, så man kan have friskplukket og hjemmedyrket salat til sin salatskål i mange måneder.

Hvis en salat skal gøre det ud for et helt måltid, så er det lækkert at tilsætte nogle mere mættende ingredienser som fx falafler, majs og grove grøntsager, som vi gjorde her. Vi spiste et groft brød til og selvfølgelig også en god, hjemmelavet hummus.

Min opskrift på falafler er ganske nem, og den får du her.

Salat med hjemmelavede falafler

Hjemmelavede falafler

Sådan en skålfuld salat med hjemmelavede falafler fik vi til aftensmad forleden, og det får vi faktisk ofte her for tiden. Når sommeren er på vej og vejret er godt, så elsker jeg nemlig at spise kold mad til aften, og lige nu er salat en af mine favoritter. Især… Mad Salat med hjemmelavede falafler European Udskriv
Antal: ca. 18 stk
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

400 g tørrede kikærter
2 kartofler
1 bundt persille
1 bundt koriander
2 fed hvidløg
2 løg
3 spsk stødt spidskommen
2 tsk salt
2 æg
1 dl rasp
Friskkværnet peber
1 tsk chilipulver eller 1/4 frisk, rød chili
Saften fra 1 citron
1/2 l olivenolie (til at stege i)

Sådan gør du

Stil kikærterne i blød i rigeligt vand i 10-12 timer. Kikærterne skal ikke koges – det er vigtigt, da de ellers bliver for bløde.

Skræl og riv kartoflerne og pres overskydende væske ud af dem.

Put alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til en lind masse. Tilsæt eventuelt vand eller olivenolie, hvis massen er for tør.

Varm olivenolien op i en tykbundet gryde.

Form falaflerne til runde kugler og steg dem i den varme olie indtil de bliver fine og gyldne.

Tag dem op af olien med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Et lille tip ...

TIP: Når du er i gang, kan du med fordel lave en stor portion og fryse resten ned. Så har du et nemt måltid til en dag, hvor det gerne må gå lidt stærkt.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere