Ristede græskarkerner med havsalt tager ingen tid at lave og er super lækre i både salater, Buddha Bowls, som tilbehør til varme retter og som sund snack.
Det er virkelig ikke raketvidenskab at lave sådan en portion ristede græskarkerner, og derfor laver jeg sjældent ret meget af gangen. Så hellere lave det ofte. Og det gør jeg så i øvrigt også, for kernerne er simpelthen så super lækre og velsmagende, at nogle gange – når jeg er rigtig slem 😉 – kan jeg faktisk finde på at spise dem med en ske! Fy ha, jeg ved det godt, men for pokker, hvor smager det altså godt.
2 dl græskarkerner Put olie og græskarkerner på en pande og varm langsomt op. Når kernerne begynder at poppe, skrues ned for varmen – til cirka middelvarme. Rist kernerne yderligere nogle minutter indtil de får en let gylden farve. Drys med havsalt og fordel godt. Læg kernerne på et stykke køkkenrulle, så det overskydende fedt bliver absorberet. Spis straks eller opbevar et par dage i et glas med tætsluttende låg.
Sådan gør du
Ingredienser
2 spsk kokosolie (gerne med kokossmag)
2 tsk havsaltSådan gør du