Ramsløgspesto – vegansk og oliefri

af Maria

Jeg elsker at gå en morgentur med Holly i skoven, og det bliver kun ekstra godt, når man tilmed kan slæbe kilovis efter kilovis af gratis mad med hjem derudefra.

Ramsløg smager helt fantastisk til mange forskellige ting. Ramsløgenes umiskendelige duft og smag, som vel er en blanding af løg og hvidløg, gør den ret fin som smagsgiver til mange slags retter.

Den eneste jeg ikke synes, ramsløg kan, er at være tørret. Når den ikke er frisk, bliver den nemlig lidt syrlig-sur i det. Så når der er friske ramsløg i skoven, grøftekanten og andre steder i naturen, så skal man spise løs! Det er cirka fra midt februar og et par måneder frem. Derefter må vi igen vente til det tidlige forår, før vi kan få ramsløg i maden.

Medmindre! At man laver pesto af den.

Så beholder den nemlig sin karakteristiske smag, og kan samtidig holde sig i mange måneder. Hvis man da ikke har spist det hele på nul-komma-fem. For det smager SÅ godt. Meget bedre end alle andre slags pestoer – også den klassiske basilikumpesto. Synes vi altså.

Vi spiser blandt andet ramsløgspesto på spaghetti – som et helt måltid i sig selv. Det er faktisk en af hofretterne her i huset. Bare spaghetti, pesto og lidt oliven – ikke andet. Toplækkert, nemt og hurtigt. Men ramsløgspesto er også godt som tilbehør til salater, på nykogte kartofler, som dressing på sandwich eller til at lave bruschetta af.

Jeg laver min ramsløgspesto i en vegansk og sund udgave uden olie og ost. På den måde sparer vi på indtaget af animalsk protein (som vi hellere vil have i form af lækker ost på brødet) og på fedtstof. I stedet er min pesto fyldt med lækre, friske oliven og den smager langt bedre end alle andre pestoer, jeg har smagt.

Ramsløgspesto – vegansk og oliefri

Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

1 stort bundt ramsløg (ca. 75 g)
1 dl hasselnødder
1/2 dl cashewnødder
2 fed hvidløg
10 oliven uden sten
2 tsk tahin
1 dl vand
1 tsk salt
Lidt friskkværnet peber

Sådan gør du

Skyl ramsløgene grundigt.

Put alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til en pesto.

Kom på rene, skoldede (og cognacskyllede) glas og skru straks låget på.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere