Persillesmør

af Maria
Persillesmør

Persillesmør

Det er nemt og hurtigt at lave sin egen persillesmør, og så smager det fantastisk ovenpå alle former for kartofler eller brød.

Jeg laver ofte forskellige slags kryddersmør som tilbehør til aftensmaden. Det giver en dejlig smag, og kan fint erstatte sovs. Her er det persille, jeg har brugt, men alle former for friske krydderurter kan bruges. Det er kun dine smagsløg, der bestemmer, hvad du kan putte i din kryddersmør.

Jeg har altid friske krydderurter i krukker eller potter udenfor. Pånær lige i de koldeste vintermåneder, hvor det  kun er meget få krydderurter, der kan klare sig. I de måneder supplerer jeg op med små potter indendøre, så jeg altid har adgang til frisk grønt.

persillesmør

Når jeg laver persillesmør –og andre former for kryddersmør – til hverdag, så rører jeg det bare sammen i en skål som på billederne, og sætter det på køl indtil det skal bruges.

Men hvis du skal bruges din kryddersmør til fx gæstemad, så kan det se fint ud at rulle smørret til en pølse og skære skiver af den.

Persillesmør

Persillesmør

Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

En stor håndfuld frisk bredbladet persille 100 g blødt (rigtig) smør 1 knust fed hvidløg 1 tsk salt Lidt friskkværnet peber

Sådan gør du

Start med at  skylle og hakke persillen mellemfint. Put alle ingredienserne i en skål og bland det hele godt. Voilá – så let var det! Stil skålen med persillesmør på køl, indtil den skal bruges, eller til den har den rette konsistens. Jeg synes, det er mest lækkert, hvis smørret er køligt og lidt fast i det, når det skal bruges.  

Et lille tip ...

Hvis du har lyst, kan du putte det bløde persillesmør over på et stykke bagepapir, rulle det til en pølse og putte det på køl.  Så har du en fin rulle at skære skiver af – det ser flot ud, hvis det skal serveres for gæster.

persillesmør

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere