Pebernødder og peberkager – min bedste opskrift / 3. søndag i advent

af Maria

Glædelig 3. søndag i advent – så er der faktisk kun en uge til jul! <3

Hvis du har lyst til at bage i dag (det er så hyggeligt her om søndagen) så skulle du prøve denne opskrift på pebernødder og/eller peberkager.

Jep.

Det er nemlig én og samme opskrift.

Som regel bager jeg dog kun pebernødder, for det er nu engang nemmest, og jeg synes, de smager bedre end peberkagerne med pynt, men mine unger er ikke enige. De vil helst have smukt pyntede peberkager, så når de er med i køkkenet, er det oftest peberkager, der kommer ud af dejen. Det er jo dejligt med variation, og jeg nyder, at mine børn har en holdning til julen og vores traditioner.

Hvis du vil bage peberkager i stedet for pebernødder, ruller du blot dejen ud med en kagerulle, stikker fine figurer ud med kageudstikkere, bager kagerne, køler dem af og så pynter du dem med en tyk glasur rørt sammen af flormelis og æggehvide. Hvis du (eller dine børn) har lyst til, at peberkagerne skal være ekstra festlige, pyntes de med forskelligt krymmel og kagepynt. Kun fantasien sætter grænser, når det gælder peberkager. 😉

Pebernødder (og peberkager) er i øvrigt en helt fast del af julen her hos os. Men det skal være de hjemmebagte. Jeg har altså endnu til gode at smage en færdigkøbt pebernød eller peberkage, som var værd at spise. Og jeg har prøvet mange forskellige slags fra diverse bagermestre! De hjemmebagte efter den her yndlingsopskrift er og bliver de bedste.

Prøv selv. 🙂

Pebernødder

Udskriv
Antal: ca. 200 stk
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

250 g sukker
250 g smør
1 dl fløde
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk hvid peber
1 tsk friskkværnet peber
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
500 g mel

Sådan gør du

Smør, sukker og fløde piskes sammen med et piskeris eller en elpisker.

Mel og krydderier blandes i en skål for sig.

Vend de to blandinger sammen i én skål og ælt dejen til den bliver fast og formbar. Det kan godt tage lidt tid, men den samler sig lige pludselig.

Tril dejen ud i fingertykke pølser og skær ud i 1/2 cm tykke skiver. Hvis du vil have runde pebernødder triller du hvert stykke i hånden til en kugle og trykker dem let flade midtpå, når du sætter dem på pladen. Jeg kan bedst lide når pebernødderne har en skarp kant, så jeg triller dem ikke.

Bag pebernødderne ved 200 grader i 8-10 min, men hold øje undervejs.

Et lille tip ...

Dejen kan også bruges til peberkager.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere