Pebernødder med rosenpeber
Skal du bage julesmåkager i weekenden?
Hvis du skal, så skulle du prøve de her pebernødder med rosenpeber. De smager helt særligt, og hvis man er liiiidt træt af de der julesmåkager, som mest smager af fedt og sukker og ikke så meget andet, så er disse pebernødder svaret. Masser af knald på smagen, men på en måde som er lidt underfundig.
Herligt, ikk? Eller er det bare mig, som bliver lidt madnørdet her? Nå, men pyt med det – pebernødderne smager godt uanset om du (ligesom mig) kan falde i staver over en ny smagsoplevelse eller ej. 😉

Sådan gør du
Ingredienser
250 g sukker
250 g smør
500 g hvedemel
1 dl fløde
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
2 tsk friskkværnet rosenpeber
1 tsk stødt hvid peber
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
Sådan gør du
Pisk sukker, smør og fløde godt sammen til en hvid, luftig masse.
Bland mel, krydderier, natron og bagepulver sammen i en anden skål.
Vend de to skåle sammen og saml dejen. Den kan godt være lidt svær, men bare bliv ved. Varmen fra dine hænder gør dejen smidig, men det kræver lidt arbejde.
Tril pebernødderne og læg dem på en bageplade.
Bages ved 190 grader i 7-8 min, men hold øje – alle ovne er forskellige og bager forskelligt.
Rigtig dejlig weekend til jer alle.
♥