På tur: Besøg på Friland

af Maria
På tur: Besøg på Friland

Vi har haft den skønneste tur i dag! Vi tog en spontan beslutning i går aftes – vi ville besøge Friland på Djursland i dag, hvor de holdt deres årlige Frilandsmesse. Så i morges pakkede vi bilen og drog nordpå uden ret mange forventninger, men med et åbent sind. Og sikke en dejlig dag vi har haft.

Vi fik set på alternativt og bæredygtigt byggeri (og fik mange aha-oplevelser og nye ideer).

Vi fik også set på dyr, blomster og smuk, vild natur. Meget anderledes end vores egen have, men så dejligt afslappet og livsbekræftende. Vi købte den lækreste, økologiske frokostanretning i form af tapastallerkener til alle mand. Uhm, hvor var det lækkert, og oplevelsen blev toppet af at maden blev lavet og serveret i et af Frilands private hjem. Vi nød således vores mad ude i en privat have omgivet af søde mennesker og nysgerrige katte og hunde. Vi måtte jo også prøve en is lavet af gedemælk! Og hånden på hjertet; det kan vi ikke lide. Der er ellers intet som helst i vejen med de skønne kvalitetsprodukter fra Øer og Tebstrup, men mælkeprodukter af gedemælk er bare ikke noget for os. Vi kan slet ikke ignorere smagen af ged, som vi synes er ret gennemtrængende. Hvilket er super ærgerligt, for vi kunne faktisk godt tænke os at supplere vores lille selvforsyner-landsted med geder, fordi de er så meget nemmere at håndtere end køer. Men vi kan bare ikke lide det, og så nytter det jo ikke noget. Nu har vi i det mindste prøvet. Inden vi satte os i bilen med kurs sydpå kom vi forbi den fineste, grønne bod med ALT i hjemmedyrkede grøntsager og krydderurter! Jeg kunne have taget en af hver, men jeg begrænsede mig og nøjedes med en masse forskellige krydderurter, blandt andet den skønneste jordbærmynte. Jeg forestiller mig at jordbærmynte smager helt vidunderligt på modne jordbær med mælk senere på sommeren, eller måske i noget koldt vand som en dejlig forfriskende drik.

Vi havde en helt vidunderlig dag, selvom vejret var en kende skiftende, som man også kan se på ungernes forskelligartede påklædning på billederne – det ene øjeblik var det stegende hedt, og sekundet efter var det koldt og blæsende! Men det er jo typisk junivejr i Danmark, og det er faktisk bare en del af charmen ved vores lille land, hvis du spørger mig.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere