Om Maria

HEJ

Jeg hedder Maria – velkommen til mit personlige (og lidt nørdede) online univers. Det er her, jeg deler ud af mine passioner, begejstringer og bedste opskrifter.

BÆREDYGTIG LIVSSTIL

Jeg øver mig dagligt i at leve roligt, bæredygtigt og med intention. Det betyder blandt andet, at jeg prøver at undgå bevidstløst overforbrug og hurtige, dyre løsninger. I stedet vil jeg gerne bruge min tid og energi på at lave mad, dyrke yoga, læse, strikke, grine og passe min have, som helst skal være fyldt med grøntsager, dyr og smukke blomster.

MAD MED VILJE

Jeg er et kæmpe madøre, og mad fylder meget i min hverdag. Jeg laver mad, dyrker mad, taler om mad, tænker på mad, skriver om mad, fotograferer mad … Nogle vil måske mene, at det næsten er for meget, men jeg mener derimod, at alt for mange mennesker går alt for lidt op i den mad, de spiser. Det er skørt, synes jeg, for når man tænker over det, så er det jo dét, vi lever af. Vores kroppe er lavet af den mad, vi spiser – og hvem har lyst til at være massefremstillet, forarbejdet og fyldt med fedt, salt og sukker?

Jeg spiser overvejende plantebaseret mad, og de fleste af mine opskrifter her på bloggen er derfor også plantebaserede. At spise plantebaseret mad betyder, at man spiser en kost, der overvejende består af hele, uforarbejdede råvarer, og at hovedparten af den kommer fra planter – og helst nogle, der er dyrket i nærheden af, hvor man bor. Det betyder altså ikke, at man er veganer, vegetar eller bekender sig til andre såkaldte madlabels. Det handler ikke om at forsage, modstå eller tage afstand – det handler tvært imod om at nyde den næring, som samtidig giver kroppen (og sindet) de bedste betingelser for at trives.

Jeg plejer at sige, at mad skal dyrkes, tilberedes og nydes med vilje. For vores mad er vores vigtigste byggesten og kilden til et godt liv, og derfor er den alt for vigtig til ikke at blive taget seriøst.

SELVFORSYNING & MAD I SÆSON

I dag er der desværre mange mennesker, der ikke ved ret meget om at dyrke grøntsager og passe dyr – det, som kaldes selvforsyning. I gamle dage havde de fleste en køkkenhave, et par høns og et spisekammer med hjemmesyltede sager, og det med at være (lidt) selvforsynende var ikke spor mærkeligt. Det var tværtimod logisk og helt naturligt. Men det var inden, vi fik travlt med andre ting og glemte alt om maden …

I dag er det både billigere og nemmere at købe vores mad i supermarkedet i stedet for at dyrke og lave den selv, og vi studser slet ikke over, at vi kan købe jordbær i januar og nye kartofler i december. Men det burde vi nok. Både af hensyn til os selv og miljøet.

Jeg har dyrket have og passet dyr siden jeg var helt lille, men jeg bliver alligevel gang på gang overrasket over, hvor nemt det er at dyrke sin egen mad – også selvom man kun har en altan eller en lille have. Jeg har boet mange forskellige steder, og jeg har både haft en stor landhave, altankasser, en lille gårdhave og nu en mellemstor parcelhushave. Og jeg har dyrket mad alle stederne – fordi jeg ikke kan lade være. Man kan faktisk være ret meget selvforsynende på meget lidt plads, og det er hverken dyrt, dumt eller besværligt. Det er tværtimod både let, sjovt og meget tilfredsstillende.

BEVIDST FORBRUG

I 2017 besluttede jeg og min familie at vi ville ud af forbrugsfælden. Vi ville ikke længere løbe stærkere og stærkere i en konstant jagt på materielle ting. Vi ønskede os mere økonomisk frihed, og vi besluttede derfor at sælge vores store lystejendom, vores dyre bil, 2/3 af vores ejendele og at opsige alle vores medarbejdere i vores fælles firma.

Sådan.

Så sad vi der og vidste ikke rigtig, hvad vi skulle gøre af os selv. Vi rejste derfor til Ærø, hvor vi nåede at bo i 6 måneder, før vi indså, at lykken ikke lå på en ø, men at vi først og fremmest skulle finde den inde i os selv. Nu er vi tilbage på fastlandet, i vores gamle hus, som havde været udlejet en årrække, men som pludselig blev ledigt. Det var måske, måske ikke, skæbnen, men lige nu er det her, vi har hjemme.

At leve bevidst og med intention betyder, at vi ikke længere lader os drive med af samfundets og omverdenens forventninger. Vi orienterer os i stedet mod vores egne indre og sande værdier, når vi tager en beslutning. Og på den måde håber vi, at vi aldrig igen bliver fanget i det hamsterhjul, som ingen mennesker ønsker at løbe i.

Det lyder så nemt, når man skriver det, men i virkeligheden har det været – og er stadig – alt andet end nemt. Det er evig rejse belagt med uendeligt mange forhindringer og fælder, og vi kommer aldrig i mål.

Og det er fint sådan.

JEG LAVER DET, JEG BRÆNDER FOR

Jeg har interesseret mig for mad, selvforsyning og sundhed hele livet, og hver eneste dag søger jeg mere viden. Jeg kan faktisk slet ikke lade være, og jeg brænder for at formidle det videre. Efter 12 år i reklame- og kommunikationsbranchen har jeg derfor valgt at dedikere en stor del af min tid til netop den opgave: at formidle min viden om mad, selvforsyning og bæredygtig livsstil.

Hver dag laver jeg det, jeg brænder for, og det er mit håb, at du kan mærke min begejstring derude på den anden side af skærmen – at du bliver inspireret og får lyst til at følge med.

SKAL VI ARBEJDE SAMMEN?

Kan du li’ min stil og har du forslag til et muligt samarbejde? Så se mere her, hvor du også kan læse om de ydelser, jeg tilbyder.

Endnu engang velkommen – jeg er så glad for, at du er her.

 

Kærlig hilsen

MARIA

 

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere