Nemme dadelkugler med kakao

af Maria

De her dadelkugler er søde og smager syndigt, men de er faktisk sunde. Så sunde, at de snildt kan bruges som en snack til den lille sult om eftermiddagen, eller som det lille søde indslag i madpakken.

Jeg serverer dem også for Lærke og Frederik som fredagsguf og når vi ellers har lyst til lidt sødt.

Det kan godt være svært at få blendet dadlerne tilstrækkeligt, og det kræver sin maskine. Jeg har faktisk ødelagt både en minihakker og en blender i mine forsøg på at lave dadelkugler, men nu har jeg købt mig en køkkenmaskine, der er opgaven voksen (en Magimix CS 5200 XL foodprocessor), så nu er det ingen sag at blende dadlerne. Eller nogen andre ting, for den sags skyld. Godt grej kan godt betale sig, er min bitre erfaring, for mand, hvor har jeg spildt mange penge på billige apparater. Som slet ikke er billige i længden, når de går i stykker hele tiden.

Nå, men hvis man ikke er indehaver af den slags køkkengrej, så laver man bare dadelkuglerne i det, man nu har. Med lidt tålmodighed, mange pauser og lidt ekstra væske, olie samt en hjælpende hånd, så når man i mål alligevel. Det er bare sjovere med en maskine, som klarer opgaven stort set uden støtte.

Opskriften er nem, og den får du her.

Dadelkugler med kakao

Udskriv
Antal: ca. 20 stk
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

15 store dadler
50 g mandler
2 spsk usødet kakaopulver
1 tsk vaniljepulver
1/2 tsk citronsaft
Evt. 1 tsk kanel, et skævt stærk kaffe eller en knivspids chili, hvis man er til den slags

Sådan gør du

Put det hele i din blender eller foodprocessor og blend grundigt til en jævn masse. Hvis din maskine får kvababbelser undervejs, kan du eventuelt blende mindre mængder af gangen og samtidig tilsætte lidt kokosolie til massen, så kører det nemmere igen.
Tril massen til 20 mundrette kugler, og vend dem i kakaopulver.
Stil dem på køl en times tid inden servering.

Flere indlæg

1 kommentar

Lone Nissen 20. november 2022 - 14:41

Man kan bare lægge dadler i blød i kogende vand og på køl et par timer, så er en stavblender rigeligt 🙂

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere