Naturlig hudpleje med spiselige olier

af Maria

En blanding af mandel-, argan- og E-vitaminolie er favorit hudplejeproduktet her hos os, og jeg bruger det til næsten alt. Det skyldes simpelthen, at olierne er så ekstremt alsidige, og kan anvendes til snart sagt alt – både indvendigt og udvendigt.

Og det med det indvendige vs. det udvendige er faktisk en vigtig pointe, for hudpleje handler for mig i høj grad om at træffe nogle sunde valg – præcis ligesom jeg forsøger at gøre, når det handler om den mad, jeg putter i munden. Det, man smører på kroppen udvendigt, ender jo i et eller andet omfang også inde i kroppen – ligesom mad.

Derfor har jeg det rigtig godt med at bruge produkter, som rent faktisk også er spiselige.

Det lyder måske meget logisk, men rigtig mange af de produkter, vi mennesker anvender, ville være rigtig farlige at spise. Er det mon så sundt at smøre dem i hovedet?

Der er mange holdninger til det, men for mig giver det bare bedst mening at vælge produkter, som er så sunde for kroppen som muligt.

Jeg bruger flere liter af denne olie om året, for jeg bruger det som sagt til nærmest alt. Jeg køber den økologiske udgave hos Urtegaarden, og så blander jeg det med arganolie og E-vitaminolie – 1 del arganolie og 1 del E-vitaminolie til 2 dele mandelolie.

Naturlig hudpleje

Hårkur
Jeg bruger olien i håret, når det trænger til en kur. Det giver blødt og blankt hår, især om vinteren når håret trænger til ekstra beskyttelse i kulden. Olien fordeles i håret om aftenen inden sengetid og virker natten over. Om morgenen vaskes håret som almindeligt.

Kropspleje
Olieblandingen er også perfekt til at smøre hele kroppen ind i – i stedet for bodylotion. Det gør vi alle i familien hver dag efter bad, både sommer og vinter. Kan med fordel bruges lige efter badet, mens huden endnu er fugtig. Og så er det vild luksus at hoppe direkte i nattøjet og ind under dynen, hvis det er den tid på dagen!

Mod røde næser
Når man er forkølet, pudser man næse 100-vis af gange om dagen (og natten med!), og det plejer at gå hårdt ud over området lige under næsen, som bliver ildrød og tør. Jeg har opdaget, at det allerbedste middel mod det, er 100% ren arganolie. Bare smør området med olien så ofte som muligt, og gerne efter hver næse-pudsning.

Renseprodukt
Olien kan også bruges som renseprodukt til at fjerne makeup og dagens “trafikfilm” fra ansigtet. Det virker forrygende! Huden masseres ind i olien og fjernes herefter med en fugtet rondel – gerne en hjemmelavet rondel hæklet af bomuldsgarn, hvis du vil spare miljøet for belastningen ved fremstilling og bortskaffelse af vat.

Det smarte ved at rense sin hud med olie er, at man ikke behøver at smøre huden med andre produkter bagefter – olien er simpelthen både rens og fugt i et og samme produkt.

Ansigtsmaske
Hvis huden er ekstra tør i en periode, eller hvis man har fået (for) meget sol, vind, kulde eller har været meget indendørs – fx i en flyvemaskine eller et kontormiljø med aircondition – så kan olien bruges som en maske natten over.

Rens først ansigtet som beskrevet ovenfor, og afslut så med et ekstra lag olie og lad det virke natten over. Så fungerer det som en ansigtsmaske – og det virker.

Hånd- og fodcreme
Jeg har altid en lille flaske olie stående ved sengen og liggende i håndtasken. Så har jeg altid en god, nærende hånd- og fodcreme ved hånden. Jeg har undgået mange sprukne fingre og tørre hæle på den måde.

Tørre negle og neglerødder
Afhjælpes let med et ekstra tykt lag olie – men husk at lade det trænge godt ind.

Eksem, solskoldninger, strækmærker og lette betændelsestilstande
Hvis jeg har specifikke hudproblemer, der er lidt sværere at få bugt med end normalt, så bruger jeg 100% ren arganolie. Arganolie har fantastiske helende egenskaber, som man kan udnytte til alt fra eksem til solskoldninger.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere