Mexi Bowl – mættende mexikansk-inspireret salat

af Maria

Mexi Bowl

Pyha. Så er hverdagen ligesom i gang igen, hva … Ungerne er sendt i skole for første gang i lang tid, og jeg selv har ramt skrivebordsstolen her på kontoret. Det føles hjemligt, naturligt og alligevel helt underligt ovenpå så lang en ferie.

Nuvel, ferie og ferie … det er måske så meget sagt, for vi har jo brugt dagene på at sætte hus i stand samt at flytte. Og indimellem var der jo også lige en jul og et nytår at tage sig af. 😉

Hvis du læste med i går, så ved du, at det har været usandsynligt hårdt, men at vi nu er landet (godt). Der mangler stadig lidt hist og her indendørs, og udendørs mangler der en del. Men nu bor vi i huset, og det hele fungerer præcis så godt, som jeg havde håbet, det ville. Det er et godt lille hjem, vi har fået lavet, og jeg glæder mig til at det hele bliver hverdag. Jeg er fan af hverdag!

På madsiden glæder jeg mig også til at komme ind i mere faste rammer nu. For vores vedkommende har de sidste par uger nemlig budt på en del mad, der falder udenfor vores normale kostmønster, som altså er noget med masser af grønt og grove korn og knapt så meget kød, sukker og hvidt brød. Men sådan en flytning (og dertil også en juleferie) kan let få vendt lidt op og ned på de gode kostvaner, og det skete også for os.

Derfor tømte jeg grøntafdelingen i den nærliggende Netto forleden, og i går aftes serverede jeg så de lækreste Mexi Bowls. Det var tiltrængt og gjorde godt i hele kroppen!

En Mexi Bowl er en skål eller en stor tallerken fyldt med skønne, grønne sager og lækre dips. Det minder meget om de klassiske Buddha Bowls, men blot med et mexikansk islæt – det vil sige masser af krydderier, bønner, chili, peberfrugt og så videre. Mega lækkert! Jeg er vild med det mexikanske køkken og mit mål er, at lære at lave endnu mere mexikansk mad i fremtiden. Det falder nemlig også i familiens smag.

Jeg valgte at servere retten med Veggie Bites denne gang, da jeg ikke kunne fremskaffe økologisk kyllingekød, og jeg nægter altså at støtte den konventionelle kyllingeproduktion. Derfor blev retten vegetarisk. Man kan også let lave en vegansk udgave, hvis man udelader cheddarosten og fx erstatter den med gærflager.

Man kan lave retten med lige præcis de grøntsager, man ønsker, og det er derfor en god ret at lave, når man trænger til at få ryddet lidt op i grøntsagsskuffen. Jeg kan allerbedst lide, når jeg kan lave min Mexi Bowl på præcis den måde, jeg beskriver i opskriften her, men varianter heraf er absolut også lækre.

Til gode Mexi Bowls hører også en god guacamole og en hjemmelavet hummus. Du kan selvfølgelig købe det færdiglavet, men hvis du har tid til at lave det fra bunden, så smager det helt forrygende.

Mexi Bowls

Udskriv
Antal: 4 personer
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

2 dåser sorte bønner
2 løg
2 fed hvidløg
Tomatsalsa
Rødkål
Spidskål
Hjertesalat/romainesalat/julesalat
Guacamole
Hummus
Cheddarost
1 agurk
1 bundt frisk koriander
1 dåse majs
1 kg søde kartofler
1 dl cremefraiche
Tomatpesto
Ingefærpesto
1 rød peber
500 g kyllingekød i tern eller Veggie Bites køderstatning
Oregano
Spidskommen
Røget paprika
Hvidløgspulver
Salt og peber
Olivenolie

Sådan gør du

Stegte bønner
Hak løg og hvidløg fint, og steg dem i lidt olivenolie i en tykbundet gryde indtil løgene bliver glasklare.
Si væden fra bønnerne og hæld dem i gryden.
Tilsæt 2 spsk tomatsalsa, 1 tsk oregano samt salt og peber.
Svits det hele godt igennem.

Mexikrydret kylling/Veggie Bites
Skær kyllingekødet i tern eller blød Veggie Bites op efter anvisning på pakken.
Varm 2 spsk olivenolie op på en pande og tilsæt kød/Veggie Bites.
Krydr med 1 tsk hvidløgspulver, 2 tsk røget paprika, 2 tsk spidskommen, 1 tsk oregano samt salt og peber.
Varm det godt igennem, så krydderierne fordeles og kødet/Veggie Bites gennemsteges.
Lige inden servering tilsættes evt. revet cheddarost.

Stegte søde kartofler i tern
Skræl de søde kartofler og skær dem i tern.
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl med olivenolie og krydr med 1 tsk oregano samt salt og peber.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.

Øvrigt
Hak og skær kål, agurk, peberfrugt, salat og koriander og hæld væden fra majsene.
Anret alle ingredienserne på bordet i små skåle, så man selv kan tage de ting, man gerne vil have i sin Mexi Bowl.
Hummus – se opskriften her
Guacamole – se opskriften her

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere