Marias Æblekage

af Maria

Den her æblekage kom faktisk til verden ved en fejl … Og heldigvis for det, for den er rigtig god, hvis jeg skal sige det selv.

Lørdag nat stormede det jo over vores lille land, og hjemme hos os væltede der heldigvis ingen træer. Til gengæld røg der en masse æbler ned af det gamle æbletræ. Det er sådan nogle meget syrlige madæbler, som er kæmpestore men ikke til at spise sådan direkte. De har med andre ord mere end godt af at blive vendt i noget sukkersnask. 😉

Jeg ville egentlig have bagt en klassisk æbletærte med en formfuldendt låg, for sådan en fætter havde jeg virkelig meget lyst til. Sådan en med masser af smørsmag i dejen og ikke noget med at spare på noget.

Men vi havde ikke noget smør i huset – kun erstatningsproduktet Smørbar fra Naturli. Jeg har tidligere haft succes med at bage med Smørbart i stedet for almindeligt smør, så jeg tænkte, at det kunne jeg sagtens gøre igen.

Wrong!

Man kan ikke lave klassisk tærtedej af plantemargarine – så er det sagt, og I behøver ikke at efterprøve min påstand, for den er god nok.

Men hvad gør man så, når man står der med en kæmpe portion tærtedej i en alt for flydende udgave? Man overgår til plan B.

Jeg skyndte mig således at pakke tærteformen væk, smøre min springform, skære alle æblerne lidt finere ud, og derefter fordelte jeg dej og æbler på skift i springformen.

Og sådan opstod Marias Æblekage. Den er lækker, så I kan roligt prøve den.

Marias Æblekage

Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

150 g sukker
150 g Smørbart fra Naturli
2 æg
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljepulver
150 g hvedemel
2-3 æbler
Kanelsukker til at drysse med

Sådan gør du

 

Skræl æblerne og skær dem i fine tern.

Pisk æg og sukker luftigt.

Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt imellem hvert.

Tilsæt salt, vaniljepulver og mel og rør dejen.

Smør en springform med olie eller Smørbart.

Fordel dej og æblestykker lagvis i formen – start med dej og slut med æbler.

Drys til sidst med kanelsukker og gerne masser af det! 😉

Bag kagen ved 175 grader i ca. 1 time. Hold øje undervejs – hvis toppen begynder at branke, kan man lægge en stykke stanniol over, så kagen kan bage færdig indeni.

 

Et lille tip ...

Hvis du vil lave æblemuffins i stedet, bruger du samme fremgangsmåde, men fordeler blot dej og æbler i muffinsforme og halverer bagetiden.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere