Lynsyltede rødløg med honning

af Maria

Lynsyltede rødløg er super nemt at lave og går godt til mange forskellige retter. Prøv fx at putte dem i en hjemmelavet burger eller en god salat.

Jeg kan faktisk slet ikke få nok af den der vidunderlige blandede smag af sødt, syrligt og umami, som løgene har. Det giver lige det der udefinerbare sidste twist til alle de retter, hvor de tilsættes.

lynsyltede rødløgDe fleste opskrifter på lynsyltede rødløg laves med (ret store) mængder sukker, og det smager virkelig også dejligt. Jeg kan dog godt lide at begrænse mit indtag af raffineret, hvidt sukker, og derfor laver jeg oftest disse lynsyltede rødløg med 1 dl honning i stedet for 1 dl sukker.

Men begge dele smager skønt, så det kan man jo gøre præcis, som man vil.

I opskriften bruger jeg granatæbleeddike, og hvis du ikke kender den eddike, så skal du virkelig prøve at smage den – den er helt særlig! Men du kan også sagtens bruge en god æblecidereddike, hvis du ikke lige ligger inde med granatæble-udgaven. 🙂

Lynsyltede rødløg

Lynsyltede rødløg er super nemt at lave og går godt til mange forskellige retter. Prøv fx at putte dem i en hjemmelavet burger eller en god salat. Jeg kan faktisk slet ikke få nok af den der vidunderlige blandede smag af sødt, syrligt og umami, som løgene har. Det giver… Opskrifter Lynsyltede rødløg med honning European Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Sådan gør du

Ingredienser

3 store rødløg
2 dl granatæbleeddike (eller æblecidereddike)
2 dl vand
1 dl honning (alternativt 1 dl rørsukker)
1/2 tsk salt

Sådan gør du

Put eddike, vand, honning og salt i en gryde og varm det langsomt op ved svag varme.

Skær imens rødløgene i halve skiver på ca. 3-4 mm tykkelse. Halve skiver laves ved at skære rødløget over på langs og derefter skære skiver på den anden led.

Put løgene i et rent glas (gerne skyllet i cognac i stedet for atamon) og hæld eddikeblandingen over.

Lad det trække i 1-2 timer inden servering.

Kan opbevares på køl i et tætsluttende glas i et par uger.

lynsyltede rødløgIndlægget indeholder affiliatelinks

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere