Lagkage med masser af bær
Selvom vi knokler med de sidste istandsættelser, inden ferien for alvor melder sit komme, så synes jeg alligevel, at det er på tide med noget fredagsguf på bloggen. Og hvad er mere lækkert end lagkage?
Forleden dag bagte jeg denne lækre sag til Anders (og lidt til mig selv!), da han returnerede til øen efter 2 arbejdsdage på fastlandet. Den smagte helt forrygende og faldt i god jord. 😉
Lagkagen her er på ingen måder sund, fedtfattig, vegansk eller noget i den retning, men den nærer min sjæl, og det tæller altså også. Som Camilla Plum siger:
Kage er ikke noget man spiser, fordi man vil være sund. Man spiser kage, fordi man gerne vil være glad.
Og jeg tror faktisk på, at det er sundt at være glad.
Hjemme hos os er vi ret vilde med lagkage. Til fødselsdage står menuen således næsten altid de her geniale fødselsdagsboller og så meget gerne en lagkage – selvfølgelig med lys i. Vi er ikke så meget til kagemænd og -koner fra bageren – nix, store som små foretrækker hjemmelavet lagkage.
I mange år har jeg dog ikke rigtig kunnet finde en god opskrift på hverken lagkagebunde eller hjemmelavet kagecreme, og jeg plejer derfor at lave lagkage med købte udgaver af begge dele. Og det er da lækkert, men det er jo ikke noget i forhold til hjemmelavet, vel …
Men nu er problemet løst: opskriften på både bunde og den mest fantastiske, velsmagende kagecreme er her – og selvfølgelig deler jeg med jer.
Selv tak. 😉
I denne udgave har jeg fyldt kagen med hjemmelavet solbærsyltetøj og masser af friske bær samt grofthakket chokolade, men til vinter – når de friske bær er umulige at opdrive – vil jeg lave kagen med hindbærsyltetøj og skiver af banan – helt simpelt, men meget, meget lækkert sådan en kold vinterdag, hvor sommeren føles langt væk.

Sådan gør du
Ingredienser
Bunde:
4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
Creme:
5 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 38%
2 spsk flormelis
1 tsk vaniljepulver
Pynt:
Solbærsyltetøj
Evt. lidt grofthakket, mørk chokolade
Friske bær – jeg brugte hindbær, blåbær og boysenbær, men jordbær, brombær og solbær er også lækkert
Sådan gør du
Bunde:
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljepulver gennem en sigte og vend det i æggemassen uden at slå luften ud af den.
Hæld dejen i en smurt springform på ca. 20 cm, og bag ved 180 grader i ca. 30 min.
Køl kagen helt ned og skær derefter to snit på tværs, så du får tre lagkagebunde.
Creme:
Pisk fløde, cremefraiche, flormelis og vaniljepulver til creme. Det tager lidt tid, men hav tålmodighed – det tykner lige pludselig.
Lagkage:
Saml lagkagen ved at smøre solbærsyltetøj og creme på hver bund og derefter at lægge friske bær på. Læg bundene ovenpå hinanden og tryk kagen lidt sammen efter hvert lag.
Afslut med et lag creme på toppen og pynt med masser af bær og eventuelt lidt grofthakket chokolade.
Et lille tip ...
Om vinteren – når friske bær at svære at opdrive – kan man lave kagen med syltetøj og skiver af banan.
Rigtig dejlig weekend til jer skønne mennesker. ♥
3 kommentarer
Skønt indlæg Maria. Savner dig faktisk!
Savner faktisk også dig … :-*
[…] Find opskriften hos Maria Skytte. […]