Juleboller – min bedste opskrift / 2. søndag i advent

af Maria

Det var de her juleboller, vi kom fra …

Jeg lovede nemlig i dette indlæg, at jeg ville lægge opskriften på mine juleboller ud her på bloggen, når jeg fik den finpudset. Og her er den så.

Perfekte at servere til eftermiddagshyggen i december sammen med et godt krus chai latte eller Golden Milk Latte.

Opskriften på julebollerne er faktisk næsten den samme som den, jeg bruger til mine fødselsdagsboller, men jeg har gjort bollerne ekstra julede ved at skrue op for mængden af smør og sukker samt at tilsætte marcipan, revet appelsinskal og gode julekrydderier. Og sidst – men ikke mindst! – drysses bollerne med perlesukker og hakkede mandler.

Lige præcis sådan her skal juleboller smage, hvis du spørger mig. 😉

Mon det er bagetid i dag hjemme hos dig? Jeg var til den årlige julefrokost med en masse sjove piger i går, og jeg er ret så mat i koderne i dag … 😉 Så for mit vedkommende står den derfor nok mest på sofahygge, seriekigning og forhåbentlig en gåtur med hundesnuden.

Men hvis du ikke har danset hele natten, har du garanteret mere overskud end mig til at bage, og hvis du vil bage noget virkelig lækkert, så skulle du altså prøve de her juleboller.

Juleboller

Udskriv
Antal: ca. 18 stk
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

1/2 dl vand
25 g gær
3 dl mælk (du kan også bruge plantemælk)
75 g smør
500 g hvedemel
1 tsk salt
6 spsk sukker
100 g marcipan
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt kanel
Revet skal fra 1 (usprøjtet økologisk) appelsin
1 æg (til at pensle med)
2 spsk perlesukker (til drys)
2 spsk hakkede mandler (til drys)

Sådan gør du

Varm vandet op til lillefingertemperatur og opløs gæren heri.

Smelt smørret og lad det køle lidt ned.

Tilsæt smeltet smør og de øvrige ingredienser og ælt grundigt – i hånden eller en god røremaskine med dejkrog. Det sidste giver det bedste resultat i form af lette, luftige boller, men du kan også sagtens ælte i hånden.

Stil dejen til hævning et lunt sted under et klæde i 1 time.

Form 18 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve under et klæde et lunt sted i 30 min.

Pensl bollerne med ægget og drys med perlesukker og hakkede mandler.

Bag bollerne ved 200 grader i 10-12 minutter – hold øje med dem.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere