Hvide konfektkugler med peanuts og appelsin

af Maria

Hvide konfektkugler med peanuts og appelsin

Hvis du – ligesom mig – forsøger at spise sådan nogenlunde sundt, så kan julen altså godt være lidt af en udfordring. Der er bare rigtig meget fedt, sukker og tomme kalorier i december …

Jeg er egentlig ikke ret vild med konfekt og småkager. Jo, i små mængder. Men traditionel dansk jul er ikke lig med konfekt og kager i “små mængder”. I mit barndomshjem var det i hvert fald noget med ret store mængder. Så store at jeg hvert eneste år fik nok af det allerede inden selve juleaften oprandt.

Som ung voksen og nybagt mor overtog jeg min egen mors traditioner. Jeg producerede store mængder hjemmelavet konfekt og bagte alle de traditionelle julesmåkager. Det gør jeg ikke mere.

Meget ofte blev det nemlig slet ikke spist, og hvis det gjorde, resulterede det i vægtforøgelser, humørsvingninger og tunge maver i juletiden. Det var både spild af mad og god energi, som jeg hellere vil bruge på at hygge med mine kære, se en god julefilm eller noget andet hyggeligt.

Og ærlig talt. Jeg vil også hellere spise ordentligt i julen, så jeg kan nyde det hele uden at få det skidt.

Men heldigvis behøver man ikke at undvære søde sager fuldstændig i julen (eller til hverdag) – heller ikke selvom man gerne vil begrænse sit indtag af usunde sager. Man kan nemlig sagtens lave masser af lækkert guf, som faktisk er OK at spise – fx disse skønne hvide konfektkugler fyldt med peanuts og smag af appelsin. De er selvfølgelig kalorietætte, så det er ikke en slankekur, men til gengæld er de sunde, naturlige og fri for tilsat sukker.

Jeg triller dem i hvid chokolade som indeholder en smule sukker, men du kan gøre konfektkuglerne her helt sukkerfri og tilmed veganske, hvis du bruger en sukkerfri og vegansk hvid chokolade.

Hvide konfektkugler med peanuts og appelsin

Udskriv
Antal: ca. 35 stk
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

50 g cashewnødder
50 g saltede peanuts
75 g peanutbutter
2 dl kokosmel
2 spsk kokosolie
6 dadler uden sten
1 tsk vaniljepulver
saft og skal af 1/2 appelsin
200 g hvid chokolade (evt. sukkerfri og vegansk)
En håndfuld smuttede og finthakkede mandler eller anden pynt (guldstøv ville være smukt)

Sådan gør du

Put alle ingredienserne pånær den hvide chokolade i en foodprocessor og kør til en ensartet masse.

Smelt 50 g hvid chokolade og bland sammen med massen. Ælt med hænderne til en god, kompakt masse.

Tril ca. 35 kugler af massen og stil dem på køl i mindst 30 min.

Smelt resten af chokoladen over vandbad.

Tril kuglerne i den smeltede chokolade og pynt dem efter din smag. Jeg brugte smuttede og finthakkede mandler, men guldstøv ville altså også være pænt ... 😉

Lad chokoladen størkne og pak derefter kuglerne i en lufttæt beholder indtil servering.

Opbevares på køl.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere