Det her er min bedste opskrift på super lækre hverdagsmuffins sødet med banan og æble, dadler og honning. De er helt uden tilsat sukker og hvidt hvedemel.
Jeg putter dem ofte i ungernes madpakker, fordi de simpelthen indeholder så mange gode råvarer, at de egentlig er sunde nok til at blive spist hver dag – det er også derfor jeg kalder dem hverdagsmuffins. Men de bliver alligevel godtaget som en slags kage eller i hvert fald små, søde overraskelser i madpakken – så det er ren win-win for både børn og voksne! 😉

Ingredienser
3 modne bananer
250 g æbler uden kernehus (3-4 stk)
150 g udstenede dadler
1 æg
2 spsk kokosolie
1 spsk honning
150 g fuldkornsmel – hvede, øland eller spelt
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk vaniljepulver
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt ingefær
Sådan gør du
Put bananer, skrællede æbler uden kernehus, udstenede dadler i en foodprocessor og blend grundigt.
Tilsæt honning, æg og kokosolie og blend igen.
Bland mel og krydderier samt bagepulver og natron i en anden skål og fordel det godt mellem hinanden.
Tilsæt blandingen fra foodprocessoren til melblandingen og rør dejen sammen.
Fordel dejen i muffinforme og bag i ovnen ved 175 grader i 20-25 min.