Hverdagsglimt

af Maria

Hverdagsglimt fra en uge med fantastisk vejr og masser af udeliv …

Glædelig forår, derude!

Så skal jeg sandelig love for, at foråret (sommeren!?) kom til landet. Sikke en dejlig weekend det har været – hos os var der over 20 grader i går! Lærke greb chancen og fik årets første solstråler på kroppen, Frederik slæbte sit Legotog med ud på terrassen, og vi voksne fik ordnet lidt havearbejde.

Vi luftede blandt andet plænen (tak for hjælpen, far!), fjernede mange kilo mos, plantede krydderurter og nye stauder, fejede, rev og ryddede op. Og så spiste vi årets første måltid(er) derude. Så dejligt, altså.

Vores have ender med at blive præcis så skøn, som jeg har drømt om, og den kommer virkelig til at fungere som en logisk udvidelse af vores forholdvis få boligkvadratmeter. Men bedst af alt er, at den er lille og overskuelig, nem at holde og alligevel et godt sted at være for både børn og voksne.

hverdagsglimtJeg startede weekenden fredag eftermiddag med lyserøde bobler på en udendørs café sammen med gode veninder. Virkelig dejlig måde at slutte ugen af på – kan varmt anbefales.

Den blå, blå himmel mod gule og orange facader … Nogle gange skal man bare se op.

hverdagsglimt hverdagsglimt hverdagsglimt hverdagsglimtLørdag holdt vi børnefødselsdag for Frederik, og vi var selvfølgelig ude i haven hele dagen – og var meget heldige med vejret!

Vi lavede bål, stegte pølser, spiste frugtspyd, ristede skumfiduser og så var der selvfølgelig den obligatoriske skattejagt, som vi havde planlagt i den nærliggende park. Så blev der løbet noget krudt af, hvilket ikke var en ikke helt dårlig idé, når man skal beskæftige 6 drenge i 7-8 års alderen til sådan en fødselsdag. 😉

påskeklokkerPåskeklokkerne står så fint i år, og de klarede fint flytningen fra land til by – præcis ligesom os! 😉

hverdagsglimt hverdagsglimtVores hoveddør og indgangsparti begynder virkelig at tage form. Der mangler bare lige den sidste finish og så selvfølgelig nye fliser på trappetrinene. Men det må lige vente nogle uger endnu, så risikoen for nattefrost er helt ovre. Tålmodighed, Maria … 😉

Forspiringen er godt i gang – basilikum til mistbænken, frilandstomater, vinterporrer og masser af min yndlingskrydderurt: koriander!

Jeg har i øvrigt masser af planer om dyrkning og selvforsyning i min lille byhave, og jeg har tænkt mig at lave et lille tema her på bloggen: Selvforsyning i byhaven – en føljeton. Eller noget i den stil. 😉

Hæng på, hvis du er nysgerrig.

Flere indlæg

2 kommentarer

Libbie 9. april 2018 - 11:34

Åh vi nød også virkelig at solen varmede Dk op. Lørdag med en hyggelig konfirmation i gode venners lag og hele søndag med oprydning, rengøring, åbne døre, trampolin opsætning oma. Foråret er en skøn energigivende tid <3

Svar
Maria 9. april 2018 - 11:35

Helt enig, søde. Og den er ligesom ekstra tiltrængt i år! <3

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere