Hurtig morgengrød med havre, frø og kerner

af Maria
Hurtig morgengrød med havre, frø og kerner

Selvom det skal gå stærkt om morgenen, så har man alligevel brug for at få et ordentligt måltid. Personligt har jeg mere end svært ved at komme rigtigt i gang uden mine ritualer – herunder yoga, morgenmad, bad og tid til eftertænksomhed. Jeg er nok lidt af en slow starter, om man vil.

Derudover går jeg op i at hele familien – og især ungerne – får et solidt morgenmåltid at starte dagen på. Man siger godt nok nu, at det der med at morgenmad er dagens vigtigste måltid egentlig bare er en skrøne, og det er da muligt, men 3 hovedmåltider pr. dag er trods alt stadig vigtigt for de fleste. Og så føles det bare vældig rart at sende sine unger ud af døren med maverne fyldt op af gode, nærende sager.

En hurtig morgengrød med havre, frø og kerner som denne, bliver færdig på komfuret i løbet af kort tid, og er derfor helt perfekt på en travl hverdagsmorgen hjemme hos os, for vi er bestemt ikke sådan nogle, der altid er super meget foran og på forkant med situationen der klokken alt for tidligt om morgenen … (ahem!). 😉

Vi topper ofte havregrøden med æbletern, tranebærkompot, honning og bananskiver, men det kunne også være lækkert med andre slags frugt, hjemmelavet rabarberkompot, lidt nødder eller revet kokos.

Det bestemmer man jo selv.

Hurtig morgengrød med havre, frø og kerner

Hurtig morgengrød med havre, frø og kerner

Selvom det skal gå stærkt om morgenen, så har man alligevel brug for at få et ordentligt måltid. Personligt har jeg mere end svært ved at komme rigtigt i gang uden mine ritualer – herunder yoga, morgenmad, bad og tid til eftertænksomhed. Jeg er nok lidt af en slow starter,… Mad Hurtig morgengrød med havre, frø og kerner European Udskriv
Antal: 4 portioner
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

4 dl havregryn
1 l koldt vand
2 spsk solsikkekerner
2 spsk hørfrø
2 spsk sesamfrø
2 tsk chiafrø
lidt salt

Sådan gør du

Put alle ingredienserne i en gryde og kog grøden i 10-12 min – rør jævnligt i grøden, så den ikke brænder på.

Anret i dybe tallerkener og top med frisk frugt, nødder, honning eller kompot efter eget valg.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere