Hjemmelavet sukkerfri nutella – sund nydelse på glas

af Maria
hjemmelavet sukkerfri nutella

Hjemmelavet sukkerfri nutella

Glædelig fredag! I dag får I min bedste opskrift på noget sødt, som de fleste mennesker elsker, selvom det ikke er sååå sundt. Jep, jeg snakker selvfølgelig om Nutella!

Men min udgave er selvfølgelig ikke helt almindelig, for den er ikke fyldt med sukker, palmefedt og andre mærkelige ingredienser. Den er derimod lavet af rene råvarer, masser af rigtige hasselnødder og så er den fri for raffineret sukker. Man kan vel kalde det sund nydelse på glas?

Har du lyst til mere sund nydelse? Se alle mine søde, sukkerfri opskrifter her

Der er i øvrigt mange gode grunde til at lave sin egen nutella – især lige nu. For hasselnødderne er i sæson, og hvis du går en tur lidt uden for byen og villakvarterne, så kan du næsten ikke undgå at støde på en hasselbusk eller to – og de bugner med nødder! Så det er bare om at komme ud og få fat i naturens gratis gaver. Friske, hjemmeplukkede hasselnødder er nemlig noget af det lækreste – især hvis man omsætter dem til sådan en omgang hjemmelavet sukkerfri nutella her.

Hvis du ikke er vild med chokolade, eller hvis du bare har lyst til en lidt anderledes udgave, så kan du sagtens undlade at tilsætte chokoladen – så har du i stedet den lækreste, søde nøddesmør, som både kan spises som smørepålæg og dip. Det smager så lækkert.

hjemmelavet sukkerfri nutella

Hjemmelavet sukkerfri nutella

Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

200 g ristede og afskallede hasselnødder
50 g smeltet mørk chokolade
4  dadler
1 spsk kokosolie (gerne med smag)
1 tsk vaniljepulver
2 spsk ahornsirup
1 nip salt

Sådan gør du

Læg hasselnødderne ud på en bageplade og rist dem  ved 160 grader i ca. 12-13 minutter. Hold øje med dem undervejs, for ovne er forskellige, og nødderne må ikke blive brændt, for så er de ødelagt.

Når hasselnødderne er ristet færdigt, tages de ud af ovnen og køles lidt af. Læg dem herefter i et rent viskestykke og gnid skallerne af. Hvis nødderne er ristet tilstrækkeligt, er det nemt at fjerne skallerne.

De rensede hasselnødder puttes i en blender eller foodprocessor og blendes til nøddesmør. Det tager lidt tid, og det kan være nødvendigt at stoppe maskinen et par gange, for at skrabe siderne rene, så alle nødderne bliver blendet. Når nøddesmørret er færdigt frigives olien fra nødderne, så man er ikke i tvivl, når det sker.

Herefter tilsættes de øvrige ingredienser og det hele blendes godt sammen.

Put choko-nøddesmørret i et rent glas og opbevar gerne på køl.

Rigtig god weekend til jer alle – jeg håber, I får en fin én af slagsen.

Flere indlæg

3 kommentarer

jakobb 2. juli 2020 - 11:28

Det er lidt synd at kalde den sukkerfri når både tørrede dadler og ahornsirup er sprængfyldte med sukker. Når det så er sagt kan jeg ikke vente med at sætte tænderne i en nybagt bolle med det her ovenpå! 😀

Svar
Maria 18. juli 2020 - 11:51

Jeg er ikke helt enig med dig her. Når jeg kalder noget sukkerfri, så er det fri for raffineret, hvidt sukker. Det samme gør man med produkter lavet med fx stevia eller andre sukkererstatninger. Her bruger jeg så bare naturlige råvarer, der indeholder naturligt sukker. Men det er ikke sukker.

Men super dejligt at du kan bruge opskriften. 🙂

Svar
Robina 30. april 2023 - 10:28

Nu er det længe siden du har lavet denne opskrift og den er rigtig go 🙂
Dog burde du ikke betegne den som sukkerfri men “ikke tilsat sukker”, så er det nemmere at forholde sig
til de sukkerholdige ingredienser der er 🙂
Men den smager himmelsk 🙂

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere