Hjemmelavet hummus – min bedste opskrift

af Maria
Hjemmelavet hummus – min bedste opskrift

Jeg er vild med mellemøstlig mad, og i det hele taget mad, som smager af lidt mere end den traditionelle danske kost. Jeg kan godt lide krydderier og at der er lidt “knald på” de forskellige smage.

Jeg elsker især hummus med masser af smag af hvidløg og spidskommen.

Hummus består jo mest af blendede kikærter, så det betyder naturligvis noget for det færdige resultat, hvilke kikærter man bruger. Man kan købe kikærter på dåse, som er klar til brug, men jeg kan bedst lide at bruge de tørrede kikærter. De skal lægge i blød i 12 timer og derefter koges i 45-60 min. De smager bare bedre, synes jeg. Meget mere friske og “rigtige” i konsistensen, hvor kikærter på dåse ofte kan være lidt vandede.

Hjemmelavet hummus – min bedste opskrift

Hjemmelavet hummus

Jeg er vild med mellemøstlig mad, og i det hele taget mad, som smager af lidt mere end den traditionelle danske kost. Jeg kan godt lide krydderier og at der er lidt “knald på” de forskellige smage. Jeg elsker især hummus med masser af smag af hvidløg og spidskommen. Hummus… Mad Hjemmelavet hummus – min bedste opskrift European Udskriv
Antal: 4 dl
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

2 dl tørrede kikærter
3 fed hvidløg
2 dl olivenolie
1/4 dl citronsaft
1 tsk stødt spidskommen
2 spsk tahin
1/2 dl vand
en smule salt (især hvis du ikke bruger tahin)
friskkværnet peber
1/2 tsk koriander
evt. en knivspids chili eller cayennepeber (hvis din hummus gerne må være stærk)

Sådan gør du

Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand i 12 timer, skyl grundigt og kog dem herefter i 45-60 min.
Put kikærterne og de øvrige ingredienser i en skål med høje sider, og blend det hele med en stavblender.
Tilsæt eventuelt ekstra olie eller lidt vand, hvis konsistensen ikke er helt rigtig. Hummus skal være blød men uden at være flydende.
Smag til med krydderier, indtil du er tilfreds med resultatet.

I min opskrift har jeg brugt 2 spsk tahin – en sesampasta som kan købes i de fleste større supermarkeder – men hvis man ikke har tahin hjemme, eller hvis man ikke bryder sig om det (det er lidt salt), så kan man sagtens lave hummus uden tahin. Det er en smagssag, så du skal måske prøve dig lidt frem.

Hjemmelavet hummus er i øvrigt også lækkert som dip til grøntsagsstave – som en eftermiddagssnack, i madpakken eller på tapasbordet. Et godt tip er, at putte lidt hummus i bunden af et syltetøjsglas og så stoppe grøntsagsstænger ned i, skue låget på glasset og vupti, har man en nem og lækker to-go snack til madpakken. Det er ret smart, meget nemt og smager virkelig skønt.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere