Hjemmelavet guacamole – min bedste opskrift

af Maria

Hjemmelavet guacamole smager simpelthen bare godt, og så er det ikke engang svært at lave. Det kræver heller ikke en masse underlige ingredienser, så der er faktisk slet ikke nogen grund til ikke at lave sin egen guacamole fra bunden.

Samtidig er det også en fin måde at få brugt de overmodne avokadoer, som af og til ender med at ligge i frugtskålen. Nogle gange får jeg i hvert fald købt flere avokadoer, end jeg når at få brugt – også selvom vi er ret glade for avokado. Det er derfor også en fin måde at undgå madspild – det er simpelthen flere gange win. 😉

Vi spiser guacamole til alt muligt – som en del af vores elskede Buddha Bowls, som dip til pommes frites og grøntsagsstænger og som smørepålæg på brød. Og så er det selvfølgelig fuldstændig uundværligt, når vi skal hygge os med et stort fadfuld nachos med ost og tomatsalsa … mums, sådan en omgang kunne jeg sørme godt spise lige nu.

Jeg putter i øvrigt altid citronsaft i min hjemmelavede guacamole. Både fordi det giver en god smag, men også fordi det modvirker at guacamolen bliver brun. Avokado bliver nemlig hurtig brun, når det kommer i forbindelse med ilten i luften. Det kan til dels undgås ved at tilsætte citronsaft. Men det er alligevel altid bedst at spise sin guacamole, når den er helt frisklavet.

Hjemmelavet guacamole

Udskriv
Antal: 3-4 personer
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

2 avokadoer
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 tsk chilipulver eller friskhakket rød chili
1 tsk stødt spidskommen
2 spsk friskhakket koriander
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Put alle ingredienserne i en skål.

Blend med en stavblender indtil konsistensen er, som du ønsker.

Servér straks.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere