Hjemmelavede burgers med færdigkøbte veggiebøffer

af Maria
hjemmelavet burger

Hjemmelavet burger er nok næsten vores favoritmad her i huset. Alle kan lide det, og når vi serverer sådan en tallerken her for ungerne, så bliver der altid spist op.

Nogle gange spiser vi burger med gode hakkebøffer, men oftest foretrækker vi en veggiebøf.

Man kan selvfølgelig lave sine egne bøffer af fx linser, bønner og forskellige grøntsager, men nogle dage skal det gå lidt stærkt, og så kan det være rart med en færdiglavet løsning.

Der findes flere og flere gode produkter på markedet, selvom de fleste stadig indeholder for meget salt og en del tilsætningsstoffer, som er både unødvendige og ikke ønskværdige. Det er derfor altid bedst at lave sine burgerbøffer helt fra bunden, men lad os nu bare være ærlige og indrømme, at livet også af og til går stærkt, og at convenience food kan være en ganske praktisk ting. 😉

Hvis man gerne vil bikse sådan en middag her sammen i en temmelig hurtig vending, så kræver det i hvert fald nogle færdiglavede veggiebøffer, så lad os se lidt på, hvad jeg indtil videre har fundet på markedet. Jeg bor i en jysk provinsby, der ikke just er kendt for at gå op i mad eller økologi, så udvalget i mit område er ofte meget smalt og ret svingende. Men for det meste kan jeg regne med Føtex og min lokale Rema1000. Hvis jeg boede i Århus eller København kunne jeg sikkert finde mange flere gode, veggie-produkter i butikkerne.

I Føtex og hos Coop forhandler de Hälsans Kök, som laver disse linsebøffer, som smager virkelig godt. Desværre er de ikke økologiske – hvilket jeg faktisk slet ikke forstår? Hvorfor lave sådan et specialprodukt, og så ikke lige gå den ekstra mil og gøre den økologisk? Det gør den danske producent Naturli’ Foods, og jeg er vild med deres produkter, som jeg efterhånden kan få mange steder. Hurra for det!

Desværre har de (endnu) ikke linsebøffer i deres produktsortiment, men det kan da kun være et spørgsmål om tid, før de får det?! (vink, vink Naturli’ Foods – jeg kigger på jer!). De har disse falafelbøffer og disse soyabøffer i sortimentet på deres hjemmeside, men desværre har jeg ikke fundet dem på hylderne i forretningerne. Og ærlig talt så vil jeg også hellere have burgerbøffer af linser og bønner end af kikærter og soya, for vi spiser i forvejen rigeligt af både soya og kikærter.

Som burgerboller bruger vi oftest mine egne koldhævede fuldkornsboller, for dem har vi næsten altid i brødskuffen. Og så mangler man jo bare noget (vegansk) ost, salat og hvad man ellers kan lide af grønne sager i sin burger. Jeg kan også godt lide hummus og pesto i min burger, mens Anders mest er til klassikeren med ketchup og mayo.

Og det er jo bare endnu en skøn ting ved hjemmelavede burgere – at man kan tilpasse og freestyle helt efter eget ønske.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere