Hjemmebagte scones – perfekt bagværk til en regnvejrseftermiddag

af Maria

Hjemmebagte scones på en regnvejrsdag …

I dag havde jeg lyst til at forkæle ungerne lidt ekstra, når de kom hjem fra skole – sådan helt røde i kinderne og med regnvådt hår. For det bliver jo bare ved med at regne – hele tiden! Jeg stemmer på forår, og det måtte gerne være snart.

Indtil da må vi jo gøre med det, vi har, ikke sandt? Og det vi har, når regnen siler ned, det er en undskyldning for at bage. Og spise. Faktisk er der vel ikke meget der slår at komme hjem til hjemmebag efter en lang dag med dårligt vejr. Det kan jeg i hvert fald selv huske som et dejligt barndomsminde, og det vil jeg meget gerne give videre til mine egne unger.

Det kan dog godt være udfordrende at skulle bage i hverdagene, for det meste bagværk kræver en del tid til at hæve, og det er derfor oftest noget, man er nødt til at være lidt på forkant med.

Men ikke scones. Scones skal nemlig ikke hæve, så derfor er de perfekte at bikse sammen på sådan en hverdagseftermiddag som i dag, hvor man gerne vil gøre det lidt ekstra hyggeligt. De kræver tilmed ikke en frygtelig masse ingredienser, så du behøver heller ikke at købe ind først.

Min bedste opskrift på hjemmebagte scones er uhyre simpel, og du får den lige her.

Hjemmebagte scones

Udskriv
Antal: ca. 12-14 stk
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

375 g hvedemel
150 smør
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
2 spsk sukker
Et lille nip salt
1 - 1 1/2 dl havremælk (eller almindelig mælk)

Sådan gør du

Bland mel, bagepulver, vaniljepulver, salt og sukker i en skål.

Smuldr smørret i og bland det godt.

Tilsæt havremælk (eller almindelig mælk) efter behov – dejen skal samle sig og blive fast men stadig være blød.

Rul dejen ud i 2 cm tykkelse og udstik ca. 12-14 scones med et glas eller en rund udstikker. Hvis det skal gå lidt stærkere – og ikke behøver at være så perfekt – så kan du også sagtens bare trille kugler og presse dem flade.

Læg dine scones på en bageplade og pensl evt. med lidt havremælk eller et pisket æg.

Bag ved 200 grader i 10-12 min. eller til dine scones er flot gyldne.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere