Hjemmebagt sandwichbrød – skåne- og luksuskost

af Maria

Jeg har en sløj pige hjemme fra skole i disse dage. Hun har fanget et maveonde af en art, og sådan noget kræver en lidt ekstra skånsom kost.

I går bagte jeg derfor et luftigt, svampet og superlækkert (hvis jeg selv skal sige det) sandwichbrød til hende. Ja, altså – brødet var jo ikke til hende alene, og resten af familien blev også ret så begejstrede, da de ramte matriklen efter en lang dag i skole og på job. Jeg nåede dog lige at tage et par billeder af brødet, inden det forsvandt. 😉

Sandwichbrød – og franskbrød i det hele taget – kan godt være lidt tricky at bage selv. Igen kan jeg ikke anbefale en god røremaskine nok. Det er virkelig altafgørende – selve forskellen på luftigt eller klægt brød, slet og ret. En røremaskine med en dejkrog kan ælte dejen, så den opnår den helt rette struktur og konsistens. Så hæver dejen korrekt og falder ikke sammen under eller efter bagningen. Resultatet er gode, saftige brød med det helt rigtige antal lufthuller.

Brødet her ikke specielt sundt, for det består i høj grad af hvidt hvedemel, så det hører vel til i kategorien luksus. Eller i dette tilfælde: skånekost. For når man har ondt i maven, så har man ikke brug for masser af fibre – så skal maven plejes med bløde og letfordøjelige ingredienser, så den kan komme tilbage i sin vanlige form. Det kan også være en fordel at pleje lidt ekstra med nogle gode mælkesyrebakterier i kapselform, så balancen kan blive genoprettet så hurtigt som muligt.

Hjemmebagt sandwichbrød

Jeg har en sløj pige hjemme fra skole i disse dage. Hun har fanget et maveonde af en art, og sådan noget kræver en lidt ekstra skånsom kost. I går bagte jeg derfor et luftigt, svampet og superlækkert (hvis jeg selv skal sige det) sandwichbrød til hende. Ja, altså –… Opskrifter Hjemmebagt sandwichbrød – skåne- og luksuskost European Udskriv
Antal: 1 brød
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

50 g gær
1/2 dl rapsolie
3 dl vand
1 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
100 g fuldkornshvedemel
500 g hvedemel

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt, sukker og æg.

Tilsæt mel og rør på røremaskine i 10 min. – eller ælt dejen grundigt i mindst 10 min.

Læg et viskestykke over skålen og sæt dejen til hævning 1 time et lunt sted.

Put herefter dejen over i en stor rugbrødsform (3 liters) uden at "slå dejen ned". Rør så lidt ved den som muligt – ellers ødelægger du den gode hævning, som lige har fundet sted.

Læg viskestykket over formen og stil igen dejen til hævning 1 time et lunt sted.

Bag brødet ved 200 grader i 20-25 min.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere