Hæklede rondeller – bæredygtige makeup pads

af Maria
Hæklede rondeller – bæredygtige makeup pads

Vatrondeller er ret miljøbelastende, og hvis du gerne vil minimere dit forbrug af dem, kan du i stedet hækle en stak rondeller.

Hvis du har rester af bomuldsgarn liggende, så er de tilmed helt gratis at lave, og de kan bruges mange gange.

Når jeg har brugt en hæklet rondel, putter jeg den i en mesh-pose, som jeg har hængende på badeværelset. En gang om ugen ryger posen med i en 60 graders vask med håndklæder og klude. Det fylder ingenting, og jeg skal jo vaske alligevel, så på den måde belaster vasken af rondellerne heller ikke miljøet.

Rondellerne er hurtigt lavet, så man kan godt lave en stak i løbet af en aften. De udgør en fin lille gave, hvis man har en veninde, mor, søster, datter eller lignende som også kan se fidusen i at genanvende i stedet for at smide ud.

Jeg hækler gerne 5 stk. og putter dem i en cellofanpose med et fint bånd om.

DIY: Hæklede rondeller

Garn: bomuldsgarn 8/8 eller to tråde almindeligt bomuldsgarn
Hæklenål: 4

Hækl 3 lm og saml til en ring ved at hækle en 1 km i 1. lm.

Hver omg startes med 2 lm og sluttes med 1 km.

1. omg: hækl 8 stgm i ringen.
2. omg: 2 stgm i hver m =16 m.
3. omg: 2 stgm i hver 2. m = 24 m.
4. omg: 2 stgm i hver 3. m = 32 m.
5. omg: 2 stgm i hver 4. m = 40 m.

Bryd garnet og hæft enden.

Man kan med fordel vaske rondellerne ved 60 grader, inden man tager dem i brug første gang.

 

Flere indlæg

4 kommentarer

AB 12. december 2018 - 13:21

Jeg synes ikke det er korrekt at skrive, at de hæklede rondeller ikke belaster miljøet 🙂 selvfølgelig gør de det.

Svar
Maria 14. december 2018 - 11:03

Hej AB,

Tak for din kommentar.

Jeg skriver faktisk IKKE, at de hæklede rondeller ikke belaster miljøet, hvilket jeg er enig med dig i, at de naturligvis gør. Jeg skriver derimod dette:
“… jeg skal jo vaske alligevel, så på den måde belaster vasken af rondellerne heller ikke miljøet”.
Læg mærke til, at jeg skriver at VASK af rondellerne ikke belaster miljøet – da jeg vasker dem sammen med kludevaske, som jeg skulle vaske alligevel.

Jeg håber, at du dog alligevel kunne bruge den gratis opskrift. 😉

Kh Maria

Svar
Mille-Amalie Flyvholm 9. februar 2019 - 20:39

Hej Maria,

Bruger du dem også til at fjerne øjenmakeup? Jeg overvejer stærkt at laver nogle, men er bange for at de er for “grove” ved huden (samt suger for meget produkt) 🙂 hvordan synes du de fungere? Ellers en rigtig fin opskrift nemlig!

Svar
Maria 20. februar 2019 - 9:44

Hej Mille,

Tak for din kommentar. <3
Jeg bruger dem også til øjenmakeup, og derfor hækler jeg dem som regel i mørke farver. 😉
Dem jeg har nu, har jeg haft i flere år, og med en god kogevask efter brug, holder de sig rigtig fint. Mht. om de kradser eller er hårde ved huden, så kommer det meget an på kvaliteten af bomulden. Jeg har nogle meget bløde og nogle lidt kradse, så det billige bomuld går jeg uden om fremover.
Jeg smører olie på huden, så skidt og makeup opløses, og derefter bruger jeg rondellerne til at fjerne det med – jeg skyller dem op i lunkent vand et par gange undervejs. Jeg putter altså ikke et renseprodukt direkte på rondellerne.
Kh Maria

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere