Grøn vintersalat med sennepsdressing

af Maria

Grøn vintersalat med kål, frugt og pecannødder

Sådan en skålfuld her har jeg tænkt mig at medbringe som mit ydmyge bidrag til juleaften hos min mor og far på søndag. De står for alt det andet i år – smukt pyntet juletræ, and, brunede kartofler og ikke mindst min mors legendariske ris a la mande. Så jeg tænker, at det er helt på sin plads, at jeg også bidrager lidt til festlighederne.

Derudover er farverne jo helt fantastiske – nærmest som en regnbue – så mon ikke denne salat kan peppe den ellers lidt brune julemad en anelse op? Jeg ved godt, at julemad har en lang og stolt tradition, og at mange ikke mener, at man skal pille for meget ved den slags, men jeg er nu alligevel fortaler for, at vi spiser mere grønt – også til jul.

vintersalat

Til salaten her hører der en rigtig lækker sennepsdressing med appelsin. Den smager virkelig lækkert, og så får den de rå kålblade til at glide lidt lettere ned hos mere skeptiske kålspisere. Og dem findes der da et par stykker af hjemme hos os. Personligt synes jeg, at rå kål smager skønt, men ikke alle er helt enige med mig i den betragtning. Hvis man putter sennepsdressing på, går det lidt lettere. 😉

Grøn vintersalat med kål, frugt og pecannødder

Udskriv
Antal: 4 personer
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

3-4 store blade grønkål (ca. 2 store håndfulde uden stilk)
1 lille bundt palmekål
1 hoved julesalat eller romainesalat
1 appelsin
1 dl granatæblekerner
1/2 dl tørrede tranebær
1 dl pecannødder eller valnødder
1/2 olivenolie
1 spsk dijonsennep
1 spsk honning
saften fra 1 appelsin
1/2 salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Grøn vintersalat:

Skyld salat og kål grundigt og riv det i grove, mundrette stykker.

Skær appelsinen i både eller tern efter smag.

Put det hele i en salatskål og drys med granatæblekerner og tørrede tranebær.

Hak pecan- eller valnødder groft og drys til sidst over salaten.

Sennepsdressing med appelsin:

Rør olivenolie, sennep, honning og appelsinsaft sammen i en skål.

Smag til med salt og peber.

Et lille tip ...

Perfekt at servere sammen med julemaden eller som et sundt, farverigt indslag på til en julebuffet.

vintersalat vintersalat

Flere indlæg

2 kommentarer

HM 23. december 2017 - 7:56

Spændende læsning, glæder mig til at læse noget mere i din blog

Svar
Maria 1. januar 2018 - 13:37

Dejligt at høre – jeg glæder mig over, at du vil følge med. 🙂
Godt nytår til dig.

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere